Lassú a Pc. Főleg 1 óra elteltével. Lassan hajtja végre a parancsokat, a tálcáról alig tudom eltüntetni a lerakott dolgokat. / w7 / Mi lehet a hiba oka?
Fogjuk csak rá a HDD-re, mert most az SSD a divat. Ja, hogy HDD-vel sem szabadna ilyen hibajelenségeket csinálnia? Az már lényegtelen. Gondolkodjunk már, mielőtt válaszolunk... pár éve lett csak fene nagy divat az SSD, vajon előtte tényleg minden gép használhatatlanul lassú volt, ami még egy sima kattintásra is alig reagált? Hát rohadtul nem.
Kérdező: ez lehet hardveres hiba is, meg lehet szoftveres is. Való igaz, egy haldokló HDD képes ilyen dolgokat produkálni. (A döglődő SSD is, láttam már rá példát.) De én első körben inkább a kevés RAM-ra tippelnék. (Nem tudom, mennyi van benne, de ha 4GB-nál kevesebb, akkor könnyen lehet, hogy ez a baj.) Aztán lehet, hogy hibás rendszerbeállítások vannak mögötte. Érdemes lenne újratelepíteni, és persze legyen rajta antivirus, meg véletlenül se rendszergazda jogokkal használd! A Windows egy sérülékeny rendszer, rendszergazda jogokkal meg nem nehéz véletlenül is szétb*rmolni.
Az csak egy dolog, hogy csak webre volt használva. Egy up-to-date Windows 7-nek nem alacsonyabb a gépigénye, mint egy modernebb Windowsnak. Sőt, féltökűen ráaggatott szolgáltatások miatt (amire amúgy 90%-ban semmi szükség) még lassabb is lehet. Ráadásul a mai internet sem olyan barátságos a gyengébb gépekkel, mint 10 éve volt. Mocskosul ingerszegény lapok is nagyon tudják zabálni az erőforrásokat. Az erőforrás menedzsment pedig ráadásul tradicionálisan pocsék Windowsban.
Ha csak webre használod, akkor amúgy nincs is Windowsra szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!