Van egy xfx rx 570 8gb videókártyám és játék közbe kikapcsol a számítógép mi lehet a gond?
Nem minden játéknál kapcsol ki , arra gyanakszok hogy gyenge az amd fx4300 as proci a kártyához képest
tápom chieftec 550w smart,
alaplap asrock 980DE3/U3S3 R2.0
És van 12gb hiperx fury ddr3 memória
Tudom elég gyatra konfig de eddig nem csinált sose ilyet már mindent megpróbáltam, terheltem aida 64 el a procit, afterburnerel a gput de nem kapcsol ki csakis pár játék közbe random
Attól hogy gyenge a processzor, még nem kapcsolna ki a gép.
Tipikusan a táp gondnál szokott kikapcsolni a gép, ha nem kap a rendszer elég energiát mikor a terheléstől megnő a fogyasztás.
Vagy esetlegesen túlmelegedik a videókártya.
Én túlmelegedésre tippelnék, mert ez tipikusan annak az esete.
A táp leginkább hirtelen magas terheléskor adja fel a harcot, ez inkább tartós terhelésre utal.
az esemény naplóba semmi értelmes nem volt futattam a furmarkot 20 percig és nem kapcsolt ki
1920x1080 min 36fok max 85 fok és 50-55 fps
Tolj akkor a furmark mellé egy P95-t. Lehet, hogy az már sok lesz neki. Egy jól meghúzott FX proci már tud enni, akár 200W felett..
Úgy már 12V-on összejöhet a 400W közeli igény is, bár ezt a tápnak röhögve bírnia kellene (12V egy ágon 42A, ha jót néztem).
Túlmelegedés esetleg (CPU/GPU/NB/PSU)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!