Ez a konfiguráció megfelelő lesz Minecraft szervernek?
Kb. 2-6 emberrel játszanánk rajta napi szinten, és 24-7-ben működne.
HP ProLiant MicroServer Gen10
- Processzor: 1 x AMD Opteron X3216 Dual-core (2 Core) 1.60 GHz
- Memória: 8 GB DDR4 SDRAM
- HDD: 2x Seagate BarraCuda 1TB 3.5 7200rpm 64MB (RAID 1)
- Serial ATA/600 Controller - 0, 1, 10 RAID Levels
- Tápegység: 1 x 200 W
- Gigabit Ethernet
Sávszélesség: 500 Mbit/s letöltési sebesség (Garantált 100 Mbit/s)
22 Mbit/s feltöltési sebesség (Garantált 5,5 Mbit/s)
Elég lenne hozzá, de nem a legjobb választás, egy minecraft szerverhez nem kell szerverproci, ennyi pénzből erősebb, erre a célra alkalmasabb gépet is össze lehet rakni.
#1 külön írta hogy raid1 be kötve, adatvesztés miatt kell kettő - 1tb alatt meg borzalmas az ár\érték aránya minden merevlemeznek, gondolom ezért.
Azt ugye tudod, hogy ha az adat kompromittálódik, akkor azt a RAID tükrözni fogja a másik lemezre is? Ha már biztonsági mentésnek kell a másik lemez, akkor legyen inkább RAID nélküli konfiguráció, bár még így sem egy életbiztosítás, hogy fizikailag egymás mellett van az éles és a backup lemez.
A RAM-ból én inkább 16GB felé tendálnék, de elég lesz így is.
"A RAM-ból én inkább 16GB felé tendálnék, de elég lesz így is."
Na és ugyan minek? Én anno, bár ez valóban 5-6+ éve volt, a szimpla 2 magos AMD gépemmel amiben 2GB RAM volt futtattam szervert pár emberrel, egy jó adat plugin-nal + még játszottam is a szerveren. Épp ezért erősen kétlem, hogy ilyen kevés játékosszámhoz kevés lenne 4x ennyi RAM, bár javíts ki kérlek ha nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!