Használható lenne ezen a gépen a Windows 10? Vagy ne erőltessem?
Eredetileg XP-s gép volt, aztán kicsit turbóztam és Win 7-et tettem rá pár éve.
Adatok:
Core 2 Duo E7400 - 2.8GHz
GeForce GTS 250 grafika
8GB DDR 2 Kingston memória
240GB WD Green SSD
Netezésre ( FB, YouTube...) meg filmezésre használható lenne még ez a gép Windows 10 Pro - val?
Azért az erős túlzás, hogy 70-100GB helyet elvisz a rendszer. Jó az 50-60GB-nak is. Én több, mint két éven keresztül egy 120GB-os SSD-n használtam Win10-et és ha csak nem alkotói frissítésről volt szó (tavaszi/őszi), akkor mindig volt szabadon FIXEN legalább 60-70GB tárhelyem. Az alkotói frissítés maradványait pedig el lehet távolítani, így mindig volt helyem a nagyfrissítés elvégzésére, utána meg egyszerűen töröltem a létrehozott backup-ot. A kérdező 240-es SSD-ről beszélt, szóval nem értem miért maradna alig helye, mikor én fele annyi tárhellyel bőven elevickéltem tárhely-probléma nélkül.
Maga a Windows sem lenne szerintem lassú, vagyis nem tudom. Ha SSD-re telepítesz, akkor valószínűleg a bootidőd ugyanolyan gyors marad kb., a programok ugyanúgy fognak betölteni, szóval azzal nem lesz gondod. Bármi lassulás, amit majd tapasztalsz az a procinak meg a videókártyának lesz köszönhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!