Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért különít el a Windows 10...

Miért különít el a Windows 10 676mb fölötti nem lapozható készlet (non-paged pool) memóriát?

Figyelt kérdés
Egy szervizben lett újratelepítve a gép, vírusok miatt. Az újrarakás előtt stabil 90-120mb között volt ez a nem lapozható készlet, és 30% volt a ramhasználat. Jelenleg a Windows bekapcsolás után (Alaphelyzetben, nem fut semmilyen program) akkor is 45%-ot használ a ram-ból. Minden lehetséges memory leak beállítást átállítottam a videók szerint, a superfetch-et kikapcsoltam, drivereket frissítettem. Már egyáltalán nem tudom mi lehet a baj. A "Windows 10 tök jól menedzseli magának a ramot" agyrémet kérlek mellőzzétek.

#memória #hiba #RAM #GB #DDR3 #nem használható #Windows 10 #Nem lapozható készlet #Non-Paged Pool #676MB
2019. aug. 30. 13:03
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Ami lemaradt: 8GB DDR3 Ramom van.
2019. aug. 30. 13:05
 2/16 anonim ***** válasza:
Mi a gond?
2019. aug. 30. 13:12
 3/16 A kérdező kommentje:
Az, hogy játszani szeretnék a gépen, de nem jut elég memória a programra, és szaggat. (Rainbow Six Siege,GTA 5)
2019. aug. 30. 13:18
 4/16 A kérdező kommentje:

A másik: Furcsálom, hogy újratelepítés előtt 90-120 között mozgott. Akkor hogy került oda plusszba több száz nem felhasználható memória?

A legutóbbi telepítés másik szervizben történt.

2019. aug. 30. 13:19
 5/16 anonim ***** válasza:

Pont a lényeget nem írtaf le, hogy most mennyi a non-paged pool memory. Amúgy tudod egyáltalán, ennek mi a célja?

A Windows alapvetően tényleg jól menedzseli magának a memóriát.

2019. aug. 30. 13:25
 6/16 anonim ***** válasza:

Ja, most látom, hogy a címben írtad le.

Oké, akkor azt mondom, kezd el eltávolítani a drivereid, egyesével, és mindegyik után resetelj.

De előtte nézd meg, csökkentett módban mennyi a non-paged.

2019. aug. 30. 13:27
 7/16 anonim ***** válasza:
Nem értem miért zavar ha 8000 MB memóriából 676 MB-al mi van. Azt ellenőrizd hogy NE legyen letiltva a virtuális memória (pagefile), mert az okozhat ilyen hibát. és 64 bites os legyen telepítve.
2019. aug. 30. 13:51
 8/16 A kérdező kommentje:
64 bit-es rendszerem van, viszont a virtual memóriát megnézem.
2019. aug. 30. 13:54
 9/16 Alex Fly ***** válasza:

Nem értem a kérdést...

Tulajdonképpen mi a francnak raktál bele ennyi RAMot, ha azt szeretnéd, hogy ne használja, hanem ott álljon üresen tök feleslegesen?

2019. aug. 30. 14:45
 10/16 A kérdező kommentje:
Azért, mert fel szeretném használni valami normálisra is a RAM-ot, nem pedig a Windows hülyeségére. Csendben megsúgom, hogy előzőleg is 8gb ramom volt, 64 bites Win 10 OP rendszerrel. Az újrarakás előtt 90-120mb között volt a nem lapozható készlet, és nem is szaggattak a játékok. Engem az érdekel, hogy hogyan lehet kecsökkenteni a ramhasználatot!
2019. aug. 30. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!