Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért különít el a Windows 10...

Miért különít el a Windows 10 676mb fölötti nem lapozható készlet (non-paged pool) memóriát?

Figyelt kérdés
Egy szervizben lett újratelepítve a gép, vírusok miatt. Az újrarakás előtt stabil 90-120mb között volt ez a nem lapozható készlet, és 30% volt a ramhasználat. Jelenleg a Windows bekapcsolás után (Alaphelyzetben, nem fut semmilyen program) akkor is 45%-ot használ a ram-ból. Minden lehetséges memory leak beállítást átállítottam a videók szerint, a superfetch-et kikapcsoltam, drivereket frissítettem. Már egyáltalán nem tudom mi lehet a baj. A "Windows 10 tök jól menedzseli magának a ramot" agyrémet kérlek mellőzzétek.

#memória #hiba #RAM #GB #DDR3 #nem használható #Windows 10 #Nem lapozható készlet #Non-Paged Pool #676MB
2019. aug. 30. 13:03
1 2
 11/16 Alex Fly ***** válasza:
90%

Hát a RAMhasználatot leginkább azzal csökkented, ha kiveszed a gépből. Ha nincs RAM, nem fogja használni...

Az pedig. hogy "fel szeretném használni valami normálisra is a RAM-ot, nem pedig a Windows hülyeségére", kissé értelmezhetetlen... a RAM alapvetően adattárolásra szolgál, a "Windows hülyesége" pedig az, hogy rendeltetésszerűen használja. Nem tudom, milyen "valami normálisra" szeretnéd ezen kívül használni -talán szöget vernél vele a falba?

2019. aug. 30. 18:50
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően én is azt szoktam mondani, hogy ha van RAM, akkor legyen kihasználva. De nálad valószínűleg memory leak van, amit valószínűleg valamelyik driver okoz. Általában a hálózati driver produkálhat ilyesmit.

Ezért írtam, hogy bootolj be csökkentett módban, mert akkor egyes drivereket nem tölt be a rendszer, így lehet következtetni abból, hogy melyik driver okozza a hibát. Meg lehet próbálni a hálózat nélküli csökkentett módot is.

Egyébként, amit tudsz tenni:

a) registryben a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management kulcs alatt,

-- a NonPagedPoolSize-ban meghatározhatod a nem lapozható memória maximális méretét. Ha ott 0 van megadva, akkor a rendszer saját maga fogja meghatározni a méretet. De ha beírsz oda egy értéket, akkor az lesz a maximális. Váltsd át decimálisba, és írj be mondjuk 192-t, ekkor 192MB lesz a max méret.

Azt azért hozzáteszem, hogy ha túl alacsonyra veszed az értéket, azzal a rendszered stabilitását veszélyezteted.

b) Megpróbálhatod felderíteni a leakelő processzt az xperf programmal, itt találsz leírást: [link]

c) Megpróbálhatod felderíteni a leakelő processzt a poolmon programmal: [link]

Valami ilyesmit fogsz látni: [link]

A pirossal aláhúzott sorban látszik, hogy igen sok memóriát eszik az ECMC nevű folyamat. Most az a feladat, hogy meg kell állapítani, kihez tartozik az ECMC.

Mivel a driverek általában a C:\Windows\System32\drivers mappában vannak, oda bemész, és megpróbálod megkeresni az ott lévő fájlokban az "ECMC" stringet valamilyen programmal. Használhatod akár a Total Commandert is, vagy a parancssoros findstr programot: findstr /s ECMC *.*

Ha megtalálod a fájlt, akkor a tulajdonságai közt valószínűleg látod, hogy melyik termékhez tartozik, ha nem, próbálj utánajárni a neten. Ha nem találod meg, akkor keresgélj tovább :)

2019. aug. 30. 20:22
 13/16 A kérdező kommentje:
Szia! A NonPagedPoolSize-t már átállítottam korábban is. Viszont a Poolmont megpróbálom. Köszi a segítséget mindenkinek. :)
2019. aug. 30. 21:23
 14/16 A kérdező kommentje:
Bármit megpróbáltam, nem használ semmi sem. Egyéb ötletek?
2019. szept. 4. 15:12
 15/16 CspCsj ***** válasza:

Hálókártya driver-t cserélgetnék (régebbit-újabbat: chip modellszáma alapján).

Esetleg a Windows NDU monitorozó szolgáltatását lőném ki.

[link]

2019. szept. 9. 09:35
 16/16 anonim válasza:
Sziasztok! Nekem is ugyanez lenne a hibám, annyi különbséggel, hogy nekem 700MB fölött van ez a non paged pool mizéria. Tudnál egy kicsit segíteni abban, hogy hogyan tudnám felderíteni, hogy milyen hálózati kártyám van? Illetve az illesztőprogram keresgetésben kellene segítség.
2019. szept. 9. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!