A pendrive-om nem használható bootolásra, valahogy ez megváltoztatható, vagy gyárilag ilyen?
"A Windows bootolásra csak USB2-röl müködik, USB3-ról nem!
"
Ez egy nagy tévedés! Én a Windows XP óta minden Windowst (némelyiket többször is) USB 3-ról telepítettem.
A kérdező nyilván az ISO fájlt másolta egy az egyben a pendrájvra, azért nem bootol neki.
Kedves kérdező!
Én a bootolható pendrájvot PowerISO-val szoktam készíteni, sokan viszont a Rufust ajánlják. Próbáld meg ezek valamelyikével. Ha nem megfelelő méretű a pendrájvod, akkor ezt mindkét program jelezni fogja.
Helyesbítek:
"A kérdező nyilván az ISO fájlt másolta egy az egyben a pendrájvra, azért nem bootol neki."
helyett
A kérdező nyilván az ISO fájlt akarta a pendrájvra másolni, azért nem sikerült neki.
Megjegyzés: ha NTFS-re formázta volna, akkor át tudta volna másolni, csak éppen nem ért volna el vele semmit.
Az iso _tartalmát_ kell a pendrivera másolni, felesleges bármilyen extra program.
Korszerű gépet ma már illik UEFI módban telepíteni. (+secure boottal)
A régi 2012 előtt gyártott retro kriptaszökevény gépekre tenni csak bios/legacy módban a rendszert..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!