Megfájdul a szemem a monitortól. Milyen megoldás lehet erre?
Nemrég jutottam egy használt, régebbi monitorhoz. Lapos, Samsung SyncMaster 943. Létezik-e valami szűrő, amit a képernyő elé lehet tenni?
Mire kell figyelni monitor vásárlásakor? Hogyan lehet garantálni hogy ne legyen rossz a szemnek a monitor, amit veszek? A régi, képcsöves monitorok természetesen kilőve, de a lapos monitorok közül melyek azok, amelyek ilyen kellemetlenek a szemnek?
Esetleg próbálj meg kikapcsolt monitorral játszani!
Amúgy nekem ez a betegség már sok-sok éve van nem is mondom még mikor nem volt LCD-s rendesen a könnyeim folytak játék közben!
Így van, a gamer szemüvegek hatásosak lehetnek.
Viszont érdemes Flicker-free monitort vásárolnod legközelebb. Ezek villódzásmentesek, így kevésbé terhelik az emberi szemet.
Köszönöm! A f.lux nem számít igazán, és a fényerő sem.
A képfrissítésre én is gondoltam, csak nem tudom, azt hol lehet állítani. A régi Windowsokban még lehetett állítani, pl. 50-60-70 Hz között.
Legközelebb pontosabban milyen monitort vegyek? Erről a Flicker-free tulajdonságról nem is hallottam eddig. Honnan lehet tudni, hogy melyik monitor ilyen, melyik nem, vagy hogy melyik mennyire régi típusú? Ezt használtan vettem olcsón, de ez nem feltétlen zárja ki, hogy ne legyen túl régi. A típusából hogyan lehet megítélni, hogy túl régi-e? Pl. a Samsung SyncMaster 943 típusból hogy lehet erre következtetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!