Megölheti a procit a melegedés? (hogyan működik/hogyan hűtsem? )
Sziasztok!
Adott egy rog strix laptop amiben egy i7 9750h megelszik elég szépen. Több kérdésem is lenne mivel eddig nem volt gamer laptopom a melegedés annyira nem is érintett.
A proci 85-93 fok on szokott menni terhelés alatt (hűtőpad van alatta), amit én sokallok és félek hogy megsütöm a laptopom.
Lehetséges egyáltalán megsütni ? Van benne valami korlát ami vissza fogja hogy ha már vészesen melegszik ?
Olvastam hogy megoldható hogy az "energia gazdálkodás" lehetőségen belül csinálok egy sémán ahol korlátozom aprocit hogy csak 80%-on prögjön maxon, ez mennyire életszerű ?
alapjáraton az intel oldalán max hőfoknak 100fok van megadva a procinak ez akkor mennyire vészes? Hogyan oldhatnám meg a melegedés problémáját?
Válaszokat előre is köszönöm :)
Max 100°C, szerintem magasak az értékeid.
Mikor volt pasztázva? Alulról kap levegőt akadály nélkül? Érdemes valami kemény lapra tenni, kicsit megemelni hátul valamivel kétoldalt.
De szerintem ez pasztázás... 93°C...sok.
https://www.youtube.com/watch?v=y_q75wVoTEw
erről a vidiről mit gondoltok ez segíthet ?
Ha a gyártó nem épített be megfelelő hűtést, akkor nincs mit tenni.
Azért van ez, mert a vásárlóknak könnyű, vékony és hangtalan laptop kell, ilyen körülmények között nem lehet hatékony hűtést tervezni.
Abszolút nem baj,így van programozva. Laptopba lévő procik sokkal nagyobb teljesítményre képesek (mint amin mennek) csak a hőmérséklet miatt megy kevesebb órajelen. És ezt az órajelet mindig hozzá igazítja a hőmérséklethez. Tehát minnel jobban melege van
annál kevesebb az orajel. Mondjukk gyárilag 100 fok nekem is soknak tűnik de valószínűleg nem véletlenül találták ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!