Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a véleményetek jelenleg az...

Mi a véleményetek jelenleg az AMD ryzen procikról?

Figyelt kérdés

Hatalmas a hype körülötte, egy ideig én is filóztam rajta, hogy váltani kellene, de végül intel mellett maradtam.

Van valami negatív kritika is csak nem kerül előtérbe, vagy ténylég olyan jó mint ahogy mondják?

2019. dec. 20. 09:58
 1/9 anonim ***** válasza:
23%
Ugyanazt tudják, mint az inteles megfelelőik, csak olcsóbban.
2019. dec. 20. 10:21
 2/9 anonim ***** válasza:
32%

Az intel körül is nagy hype van...

Én arról alkotok véleményt, amit ki is próbáltam.

Volt INTEL processzorom is, semmi gond nem volt vele, de mivel nem szüretelem a pénzt így átmentem AMD-re, amivel szintén nem volt semmi bajom sohasem, sőt megmaradt a fele pénzem is, amit az INTEL processzorra költöttem volna, így azon a pénzen vehettem más alkatrészeket.

Szóval érdemes elolvasni mások véleményét is, de semmit sem kell halálosan komolyan venni, amit az emberek mondanak. Próbáld ki, ha tetszik, akkor vegyél Ryzen-t, ha nem akkor vegyél mást.

Így valahogy van ez a videokártyákkal is, régen imádtam az ATi (AMD) kártyákat, aztán kipróbáltam az nVidia kártyáit is, bár igaz ezek 2x annyiba kerülnek, mint az ATi-k, ráadásul itt is előfordultak problémát: tetrisz-effektus bizonyos nVidia kártyákon.

(az intel processzorokban meg egy réges-régi bug-ot emlegettek, szóval tudod üzlet, ami nagyon fogy azt lefelé húzzák, meg fordítva)

2019. dec. 20. 10:27
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

Nincs negatívuma, olcsó, gyors, keveset fogyaszt, van hova fejleszteni. Olyan problémák voltak vele amik minden új platformmal előfordulnak, ezeket a második generációra már javították.

Első generációnál az intel minden kategóriát 40 százalékkal olcsóbban adott mint előtte, idén a leggyorsabb procijaikat fél áron adják az előző generációhoz képest(és még így sem ajánlanám őket senkinek, egyszerűen mindenre van jobb amd alternatíva - és az új 64 magos threadripperek meg sem jelentek, ezekre az intelnek konkrétan semmilyen válasza nem lesz(és nem csak ma, reálisan nézve legkorábban 2-3 év múlva tudják lenyomni a harmadik generációs threadrippereket(ha(és ez egy nagyon nagy ha) addigra kitalálják hogy hogy csináljanak ők is olcsón sok magos procit)). Idővel biztos vagyok benne hogy kitalálnak valamit, de jelenleg teljes zsákutcának tűnik minden amit csinálnak - főleg a felső kategóriában, 9980XE vel egy szinten van a 3950X, kevesebb maggal, alacsonyabb fogyasztással, sokkal alacsonyabb platformköltségekkel, és még az után is olcsóbb hogy az intel félbevágta az árait. Hatalmas a hype, mert soha nem volt még erre példa a CPU piacon, olcsón kapsz jót, és ha ma veszel valamit x összegért akkor 3 év múlva kapsz valami sokkal jobbat ugyanannyiért - előtte meg 10 évig ment a 4 mag mint felső kategória, éves szinten 2.5-5% plusz teljesítménnyel(ha egyáltalán).

2019. dec. 20. 10:33
 4/9 anonim ***** válasza:
88%

Nézz meg bármilyen benchmark listát.

[link]

Le se pörgeted, ott van a csúcson a Threadripper 2000 dollárért, az első intel a nyomába se ér, de cserébe kétszer annyiba kerül.

Nem sokkal később ott van a Ryzen 9 3900x 500 dollárért, ami egy szinten van az i9-9900x-el, ami úgyszintén kétszer annyiba kerül.

Pörgeted tovább, 3800x, 300 dollár, körülötte 2000 dolláros intel procik. :D

Ez vicc kategória, az intel nagyon csúnyán belebukott a tehetetlenségébe, elveszítették a piacot. Utoljára ennyire szarul az amd állt 5 évvel ezelőtt.

2019. dec. 20. 11:55
 5/9 meszike91 ***** válasza:
72%
Egy szálon picit gyengébb, mint az intel. Cserébe forrasztva van a kupak, jobb a gyári hűtő és olcsóbban ad több szálat.
2019. dec. 20. 13:08
 6/9 anonim ***** válasza:
81%

90%-ban csak a Ryzen-t ajánlom az embereknek, mivel az egész platform olcsóbb, könnyebben fejleszthető, fejlettebb, biztonságosabb, és sok esetben kevesebbet fogyaszt. A maradék 10% azokat takarja, akiknek munkájuk, játékigényük, vagy meglévő alkatrészeik miatt az Intel bizonyul jobb választásnak.

Összességében én kifejezetten kedvelem a Ryzen-t, és remélem, hogy így fogja folytatni az AMD a jövőben is.

2019. dec. 20. 15:05
 7/9 anonim ***** válasza:
82%

Teljesen jó választás.

Én is AM4 mellett döntöttem mert időtálló, fejleszthető és kedvező áron van.

2019. dec. 20. 15:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Én két éve álltam át AMD-re. Nem bántam meg. Jók lettek a ryzen processzorok.
2019. dec. 29. 10:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Nagy a hype a ryzen körül nem oktalanul hiszen a felhasználók nagy kedvence lett. Mellesleg jó lapok vannak alá és bőséges a választék is. Az Intel egyenlőre csak kullog utána, és előreláthatólag nincs jele változásnak.
2020. jan. 5. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!