NBASE 500w-os tápegységet megéri megvenni? Jelenleg Aqproxxom van. Érdemes cserélni?
Egyik szarabb mint a másik, mindkettő nehezéknek való, nem gépbe.
Ha nagyon teszkó gazdaságos vagy, veszel párezerért Hardveraprón egy sokéves Chieftec-et, azok kiviszik a géped a világból, de a legjobb egy új minőségi táp lenne. Ez 15-20 ezertől indul.
Egyik kulább mint a másik...
nem volt fura 500 wattos táp 6 ezer forintért ?
Értelmes táp 13-20 ezer ft ami kellő védelemmel bír és képes is arra ami rá van írva.
FSP / Corsair / bitfenix / be quiet! / Seasonic / főképp ezek a gyártók termelik jelenleg a minőséget.
Nbase 500 watt tűzveszélyes védelem zéró hulladék a géped és a házad is oda lehet egy ilyen miatt.
Tápegységen soha nem szabad spórolni !!
Ha olcsó és jó táp kell újonnan:
be quiet! System Power 9 400W Bronze 14 ezer ft
FSP Hexa 85+ 450 16 ezer ft.
netezős géphez elég egy sima FSP 350w-os táp 8-9 ezer újonnan, akár hardveraprón is lehet vadászni olcsón 2-3-4 ezer forintért kilehet fogni.
Köszönöm Mindenkinek.
AMin elgondolkoztam, hogy ha ennyire vackok ezek a tápok, akkor a számtechkes üzletek miért árulják új géppel együtt?
Sok helyen
Aqproxx
Akyga
LC Power tápokat is találtam.
Mivel semmilyen teszt:
* [link]
* [link]
* [link]
* [link]
* [link]
nem érhető el az említett - NBase, Aqprox (ami valójában Approx: [link] ) - tápmárkákról, az "NBase N-Power 500W" meg gyanúsan olcsó:
* [link]
(egy normális 500 W-os belépő szintű táp újonnan kb 16000 Ft-tól kezdődik: [link] )
egyikhez sem fűznék bizodalmat. Ismerni kellene az adott konfigurációt (főleg hogy pontosan milyen processzor, pontosan milyen videókártya van benne), úgy lehetne ajánlatot adni (lehet, hogy nem is kellene 500 W terhelhetőségű táp).
Ha az alábbi topikot
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
is te nyitottad, akkor ott kaptál javaslatot.
"AMin elgondolkoztam, hogy ha ennyire vackok ezek a tápok, akkor a számtechkes üzletek miért árulják új géppel együtt?"
Azért mert:
* olcsó
* maga a konfiguráció igen keveset vesz fel (mondjuk egy max 150 W-ot felvevő konfigurációhot adnak egy papíron 500 W-os, valójában 300 W-tal terhelhető tápot), így nem terheli agyon a tápt
* jó esetben kibírja azt a pár évet, ameddig a kötelező jótállást kell nyújtani
Ha valaki a fogához veri a garast tápvásárlás közben akkor én ezt szoktam javasolni, régi Delta beles Chieftec:
Mondjuk van olyan konfig amibe teljesen felesleges ettől erősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!