Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehet 2 db Hangkártya egyszerr...

Lehet 2 db Hangkártya egyszerre egy PC-ben?

Figyelt kérdés

Szeretnék összerakni egy gépet. Zenehallgatásra, zeneszerkesztésre és hangfelvételekre specializálódva.

Mindenképpen két hangkártyára lenne szükségem, két belső hangkártyára.

Az egyik egy 6 vagy 8 magos DSP chipes hangkártya (hangprocesszor) lenne. Ez lenne a stúdiómunkára. Az ilyen hangkártyákkal nem jó zenét hallgatni, mert túl steril a hangzásuk.

A másik hangkártya lenne az ami a minőségi zenehallgatásra kellene. (pl egy Creative Soundblaster...akármilyen).

Viszont úgy tudom, hogy egyszerre csak egy (alapértelmezett) hangkártyát tud kezelni a Windows.

Ugyanakkor 3 hangkártyát látna a rendszer hiszen ott van még az alaplapi hangkártya is. :) Amit totál leszeretnék tiltani.

Hogyan csináljam azt, hogy ne legyen kavarodás a dologból?

Elképzelés:

Dsp chipes stúdió hangkártya --> ezen keresztül működne a zeneszerkesztés, lenne rákötve dobsampler és szintetizátor + erősítő + stúdió monitorhangfal pár.

Normál hangkártya --> Ezzel "csak" filmet nézek és zenét hallgatok ehhez is erősítő lenne kötve és 3 utas hangfal pár.

2019. nov. 27. 17:20
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

"Őszintén szólva ez a kijelentés nálam mindig felér egy vallásos kinyilatkoztatással. Személyes tapasztalatom: mást mond. Józan ész: mást mond. Az alapelv fő szószólói azok, akik így tudják csak elsózni a durván túlárazott dísztárgyaikat."

Ez pedig egy sértődésből fakadó kamu ellenérv. Ezt azok mondják, akiknek fingjuk sincs az audiophile zenehallgatásról, a hifizésről. Vagy csak szimplán lusták és/vagy pénztelenek arra, hogy vásároljanak minőségi készülékeket zenehallgatásra.

Másrészt, én is zeneszerző vagyok. Folyamatosan lehallgatom, a zenéimet amiket alkottam. Masterelés után, egy minőségi hifin meghallgatva teljesen más élmény a zene. Hogyne lenne már különbség!

Kezdjük ott, hogy pl: az elektroncsöves erősítő eleve, torzít valamennyit a hanganyagon. De ez a torzítás nem minőségbeli torzítás, hanem harmonikus torzítás. Ezzel objektívan kellemesebb hangzást kapsz. Viszont egy ilyet már nem monitoron kell hallgatni, hanem normál minőségi 2-3 utas hangfalon.

Az, hogy ekvalizálod a hanganyagot és monitoron hallgatod, azzal te semmivel sem érsz el többet. Se kellemesebb nem lesz, természetes pedig pláne nem. Max kiemelsz belőle ezt-azt. És? Ez neked minőségi zenehallgatás? Nem. A te személyes tapasztalatod az, hogy gyakorlatilag nincsen semmilyen tapasztalatod, ami a minőségi zenehallgatást illeti.

Nagyon sokszor csinálják azt, hogy a digitálisan alkotott zenét, amit masterelnek azt átfuttatják egy analóg berendezésen (például magnószalagon), pont azért mert az analóg hanghordozó (bakelit, magnószalag, magnókazetta) "színezi" a hangot és harmonikusan torzítja, utána ezt újra digitalizálják (aztán pl: kiadják CD-n). Hogy benne legyenek a torzítások. Ettől lesz élethű a hangzása, és lényegében ez a kész zene. Ezt hallgatják a hifin.

Ha te tudsz bekevert nyers zenét, lineárisan hallgatni, szórakozásból (azt is megekvalizálva :D Jézusom öcsém). Az egyedül a te igénytelenséged.

Nem vagyok én sem egy hű de milyen high-end hifihuszár, nekem sincs 3 milliós lemezjátszóm, 2 milliós csöves erősítővel, full ezüst kábelekkel. Viszont de, van különbség a stúdió technika és a hifi hangzása között, bőven és hallható is. Nem kell vájtfülűnek lenni hozzá.

2019. nov. 28. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!