RAM benchmark, mit szóltok?
Lefuttattam egy benchmarkot a számitogepemen, itt vannak az eredmények:
UserBenchmarks: Game 120%, Desk 133%, Work 115%
CPU: Intel Core i7-9700K - 101.1%
GPU: Nvidia GTX 1080-Ti - 132.9%
SSD: Samsung 970 Evo NVMe PCIe M.2 250GB - 227.5%
SSD: Samsung 860 QVO 2TB - 120.5%
HDD: WD Black 2TB (2013) - 92%
RAM: Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3200 C16 2x8GB - 73.6%
MBD: MSI Z370-A PRO (MS-7B48)
A RAM-nál ahogy látszik csak 73,6% ez lehetséges illetve mennyire rossz eredmény? Köszi!
Több adat:
MC Read 28.5
MC Write 28.3
MC Mixed 20.9
74% 25.9 GB/s
SC Read 17
SC Write 26.9
SC Mixed 23.1
64% 22.3 GB/s
Latency 65.6
61% 65.6 ns
Valóban 3200MHz-en fut az a RAM? Én azért ránéznék a BIOS-ban (vagy UEFI, wádevör). Ha nem, szerintem találni fogsz ilyesmi menüpontot, hogy "XMP", na azt nem ártana beállítanod. Lesz mellette egy legördülő menü, amiben valószínűleg két lehetőség lesz. Az egyik a kikapcsolt állapot, a másik pedig a RAM gyártó által megadott órajele (azaz 3200MHz és a többi részlet, pl késleltetés). Ezt jelöld ki, majd ment és újraindít.
Megnézni a RAM jelenlegi órajelét Aida-val tudod mondjuk és 1600MHz értéket kellene látnod csekkolás közben.
Ja igen, ezek a modulok trükkösek, én úgy tudom minden RAM alapértelmezetten a szabványnak megfelelő alap órajelen ketyeg, ami DDR4 esetében 2133MHz (Aida-ban 1066-ot kell látnod ez esetben). Ezért kell beállítanod amit mondtam (ha nincsen beállítva), mivel ez az XMP egy RAM-ra mentett profil tulajdonképpen, ami tartalmazza a stabil 3200MHz-en való üzemeléshez kapcsolódó RAM beállításokat.
Ha úgy gondolod, hogy rossz az eredmény, de tudod, hogy az XMP be van kapcsolva, akkor nincs más ötletem. Viszont, közben ránéztem a RAM-ra és hát, nem tudom. Tartományon belül teljesít, igaz mintha kicsit alacsonyabb lenne a várhatónál (már ha a Userbenchmark nevű oldalt használtad).
Közben azért megfejtettem, hogy tutira 3200-on ketyeg a modulod, mivel ez userbenchmark, amivel csináltad, az pedig eleve úgy írja a RAM nevét, hogy az tartalmazza az aktuális órajelet is.
Határértéken belül van a többi méréshez képest, nem túl alacsony, szóval oké. Nem rossz eredmény, ne aggódj, meg amúgy sem érdemes ezen aggódni. Teszi a dolgát, nem fagy ki a géped, ennyi a lényeg (nekem legalábbis).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!