Egy GTX1080 FE-nek mekkorának kellene lennie a max hőmérsékletnek benchmark alatt?
80-82 fokig tűrhető folyamatos 100%-os terhelés alatt. Ez felett már nem túl jó, hiába mondják itt sokan hogy nekik 85-90 fokkal is elmegy a VGA-juk, 90 fok már elég rendesen haza tudja vágni a nyákot és nyomtatott áramköröket (hosszútávon).
Én pl a 1070-emet beállítottam, hogy 81 foknál tiltson le, illetve ha eléri a 80 fokot 100%-on menjenek a ventilátorok. Ezzel elkerülve az indokolatlan túlmelegedést.
100%-os igénybevétel mellett sem kúszik 70-72 foknál feljebb a GPU hőmérsékletem, úgy hogy 65%-on pörög a ventilátor ha eléri a 70 fokot.
A temp limitet/power limitet (elv együtt van a kettő) módosítottad pl MSI Afterburnerben vagy hogy csináltad?
Ki fogom próbálni én is.
Asus a VGA-m és ezzel szoftverrel mindent be lehet állítani.
Egyébként igen, arányosan ahogy nő a teljesítmény illetve a hőmérséklet úgy megy fel egyre jobban a ventilátorok fordulata is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!