10 méteres kábelekkel kötöm össze a számítógépet össze az baj lehet?
Arra gondoltam, hogy jó kis hűvös helyre teszem csak az a gond, hogy a gép és az asztal között van egy ajtó és kb 10 méteres kábelekkel tudom megoldani.
1x 10m HDMI (monitor)
2x 10m USB (egér és billentyűzet)
2x 10m Jack (mikrofon és fejhallgató)
Veszít-e jelet vagy késik-e a jel pl egérnél vagy fejhallgatónál.
Lehet baromságot kérdeztem, de nem értek hozzá.
#9 ezt nehezen tudom elhinni, ugyanis egyszerű matematikával és a vezeték keresztmetszetével ki lehet számolni mekkora feszültség esés történik x feszültség mellet, y méter hosszan.
És 20 méteren jelerősítés nélkül egy VGA HDMI kimenete kurvä élet hogy nem fog annyi feszültséget indukálni, hogy a jel veszteség nélkül elérjen a-ból b-be.
Másrészt olyan nincs hogy "egy kb 15 méteres" kábel.
Szted miért kamuznék?
Az egyik kábelem kb. 15m-es, a másik 5 körül van, szemre. Az egyik intersparos, a másik kínából. Egy kamerát megy egy TV-t kötöttem össze a kettővel, simán átvitte a képet és a hangot is.
Próbáltam az 5m-es kábel helyett egy 10méteressel is, úgy lett volna 25m, de ott már megjelent a képernyő közepe fele egy nagy zöldes félkörív, úgyhogy azt nem is erőltettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!