10 méteres kábelekkel kötöm össze a számítógépet össze az baj lehet?
Arra gondoltam, hogy jó kis hűvös helyre teszem csak az a gond, hogy a gép és az asztal között van egy ajtó és kb 10 méteres kábelekkel tudom megoldani.
1x 10m HDMI (monitor)
2x 10m USB (egér és billentyűzet)
2x 10m Jack (mikrofon és fejhallgató)
Veszít-e jelet vagy késik-e a jel pl egérnél vagy fejhallgatónál.
Lehet baromságot kérdeztem, de nem értek hozzá.
Hát, ha jó minőségű a kábel, elvileg nem lesz gond.
Bár a múltkor én egy 5 m -es USB hosszabbítóra raktam egy Wi-Fi adaptert és utána folyamatosan dobálta el a jelet.
Egy szobába lennék a gépel és a monitorral. csak van egy sarok ahol mindig hűvös van és ott nem a szőnyegen lenne és nem szívná a port. Mellettem meg nincs hely. És azért kell 10 méter mert az ajtót felűről megakarom kerülni. (És szépen elrendezni a kábeleket.) egyébként légvonalban meg kb 3m van kb.
Másik gond, hogy neten keresztül nem írnak semmit a kábelekről nem tudni milyen minőség. :/
Egyik sem fog működni mezei 10 méteres kábellal, ugyanis akkora feszültségesés történik 5 méter felett USB és HDMI kimeneten, hogy a jel "elvész" a vezetékekben.
Saját tapasztalatból beszélek, ugyanis hasonló próbálkozásom volt pár éve, és jelerősítőt kellett vennem USB-hez és HDMI-hez is, hogy használni tudjam a készülékeket.
Pl:
Érdemes elolvasni a leírást is.
Vagy ugyan ez USB-re:
Ilyen repeaterekkel fölöslegesen bonyolítod túl a dolgot és ahhoz képest meg elég drágák is.
Ezzel árban nettó ugyanott vagy, a gépet akár a pincébe is leteheted és csak egy hosszú kábelt kell kihúzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!