Ez meddig lenne elég játékra, ha tavaszra megépíteném?
Kb tavaszra tudnám összerakni ezt a gépet:
Alaplap: ASrock Z390 Extreme4
Processzor: Intel Core i7 9700K
Memória: 2x8 GB AData XPG DDR4 3000MHz
AMD Radeon RX 5700XT
Adattároló: 2x Samsung 850 EVO 480 GB-os SSD RAID 0 módban
Tápegység: Cooler Master V850
Illetve egy gépház tippet tudtok írni amibe ezek elférnek?
Plusz szerintetek később tudok majd pár év múlva úgy erősebb VGA-ra váltani, hogy máshoz ne kelljen nyúlni a gépben?
miért kötöd raidbe az SSD-t?
adatvesztés elkerülése vagy sebesség miatt?
Felesleges a 9700k és a 3700x is egy gamer gépbe. Értsétek már meg, hogy semmilyen játék nem használ ki 8 magot. Magonként ellenben alig erősebbek a sokkal olcsóbb testvéreiknél, szóval tényleg minimális lenne a teljesítménykülönbség, sok esetben pedig egyenesen semmi.
Ha AMD, akkor Ryzen 5 3600, vagy érdemes várni a 3500x-re, ha pedig Intel, akkor egyértelműen 9400F.
A VGA viszont nagyon jó választás, csak figyelj a hűtőre. Érdemes benevezni mondjuk egy Pulse-ra, vagy ha többet szánnál rá, akkor valamelyik komolyabb változatra.
Erősebb VGA-ra mindig válthatsz, csak elég nagy házat vegyél.
Jó pár évig elég lenne de egyébként én is módosítanék pár dolgot. Én is inkább AM4 es lapot vennék és valamelyik Ryzen 7 es procit.
Szerintem addigra lesz sima 3700 X nélkül ami alig lesz valamivel lassabb viszont valszeg kedvezőbb lesz az ára. És igen a 16 szál is sokat fog számítani a jövőben főleg a 8 al szemben. Sokan nem tudják de a több szál biztosít simább játékmenetet. Kevés szállal lehet olyan microstuttering ami úgy néz ki hogy papíron ugyan sok az FPS de a valóságban picit meg megakad olykor. Már most van jó pár játék amit több mint 8 szálat használ.
Tavaszra valszeg lesz az RX 5700XT nél erősebb Navi kártya szerintem.
850 wattos táp tényleg overkill. 650 750 is bőven elég lenne hogy 50% körüli terhelésen mehessenek ahol a leghatékonyabbak.
Elvileg 2020 második -félében jön az Nvidia Amper szóval később akar 3080TI t is rakhatsz bele nem fog csere kelleni. És ha egy jobb AM4 es lapot veszel akkor a jövőre megjelenő valamelyik csúcs Zen 3 as procira is fejleszthetsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!