Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem működik a mikrofon?

Miért nem működik a mikrofon?

Figyelt kérdés
Egy Lenovo ideapad 330-15IGM típúsú laptopom van, ubuntu 19.04 verzió van rajta, a skypon nem működik a hang. Videóhívásnál nem hallja a másik fél a hangom. Próbáltuk skype; hangouts; de sajnos egyiken sem működött rendesen. A probléma mindig ugyanaz, engem nem hallanak.

2019. okt. 8. 21:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Az a kérdés, hogy ezeket az asztali kliensből használod, vagy a böngészőből.

A böngészőnél külön engedélyezni kell a mikrofon használatát a beállításokban.

Lehet persze drivergond is, de Linux alatt nem jellemző.

2019. okt. 8. 21:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Böngészőből. Mondjuk opera alatt használtam, megnézem hátha ott volt a probléma.
2019. okt. 8. 21:56
 3/7 A kérdező kommentje:
á hülye vagyok dehogy böngészőből telepítettem a skypot a szoftverközpontból. Itt van olyan opció, hogy ingyenes próbahívás indítása. Akárhogy állítom a dolgokat, nem hallom vissza a saját hangom. A hangbeállításokban is minden max-ra van állítva, kipróbáltam egy csomó variációt nem hallanak engem. A próbáhívás során sem hallom vissza magam, nem értem miért.
2019. okt. 8. 23:49
 4/7 anonim ***** válasza:
Próbálj valami más alkalmazást, pl. hangfelvételt, hogy a driver vagy ALSA/Pulseaudio réteg és maga a mikrofon működik-e rendesen.
2019. okt. 9. 10:57
 5/7 anonim ***** válasza:
55%
mikrofonos hangfelvételt sem tudsz készíteni más programmal?
2019. okt. 9. 10:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megoldódott a dolog! Egy pavucontrol nevű programot telepítettem. Ez részletesebb hang beállításokkal rendelkezik, mint amit alapból el tudtam érni. Egyébként olyan jó, hogy ubuntu-n mindent még külöm le kell töltögetni! Egy csomó toolt, dconfeditort, kiegszítőket a firefoxnál, most ezt. Kicsit azért összedobhatták volna jobban is a rendszert!
2019. okt. 10. 00:33
 7/7 A kérdező kommentje:
Őszintén igen! Az ubuntu-ban rengeteg hiányosság van például egy mint-hez képest. Elég jól személyre szabtam már a rendszert, de nem volt leányálom. Mivel, ahogy említettem is rengeteg plusz dolgot kell telepíteni ahhoz, hogy élhető rendszert kapjon az ember.
2019. okt. 10. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!