Nvme SSD laptobba?
Van egy Dell g5 5587-es laptopom. Szeretném a benne lévő gyári M2 sata ssd-ét lecserélni egy nvme-es ssd-re. Egyetlen problémàm, hogy a tesztek alapján az nvme ssd-ék sokkal jobban melegszenek. És egy laptopban nem tudok külön hűtést rakni rà. Egyébként egy Samsung 970 pro néztem ki magamnak. Ami viszont a tesztek alapján egy normál pc-ben is simán felmegy 90C fokra külön hűtés nélkül. Nem tudom mennyire sülne meg egy laptopban. De én nem vagyok szakértő, így lehet, hogy felesleges a félelmem. Ti mit gondoltok?
Előre is köszönöm!
Valóban nem vagy szakértő. Minden ilyen elektronikai eszköznek van egy hővédelme ami ilyen vészhelyzet esetén bekapcsol, ilyenkor teljesítmény visszaesést fogsz tapasztalni, de ez csak folyamatos terhelés esetén jön elő. Erről itt olvashatsz:
Az Nvme ssd-k hátránya melegedés szempontjából hogy általában nincs külön passzív gyári hűtésük, ebből a szempontból totálisan rá van utalva a környezetére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!