SSD-t korlátozott garanciával érdemes venni?
Az SSD élettartamát nem TB, hanem petbyteban mérik. Egy SSDnek nem csak az élettartama lehet a hibája. Lassú gyenge vagy idő előtt meghal. Intel, HP vagy ADATA SSD-ket nem veszünk.
Kérdés mire kell neked. Ha a Windows-ot akkarod futtatni akkor egy 120 gigás Kingston SSD 7-8ezer forint. 30ezerért veszel legolcsóbban 1TB-osat. Nem éri meg spórolni rajta.
Sima SATA III-as SSD-m van most, annál mindenképpen gyorsabbat szeretnék, tehát valami NVMe-t.
Egy 500GB-os Samsung 970 EVO Plus-ról lenne szó. Op. rendszer kerülne rá + olyan programok amiknél jól jön a gyors adatátviteli sebesség. 1 év garanciával 34990, 5 évvel 41190 Forint. Tehát 17%-kal drágább a hosszabb garanciával, ami azért jelentős.
A másik amit kinéztem egy GIGABYTE 512GB Aorus, aminek bár az írási sebessége alacsonyabb, de csak 32690 Forintba kerül, és 800TBW a megadott élettartam. Viszont csak 3 év garancia van rá (de a gyártó 5 évet ad rá), és erről hosszútávú teszteket sem találtam, mert nem egy népszerű darab.
A szívem engem is a hosszabb garanciás-, a pénztárcám viszont a másik felé húz. Azt kellene tudni, hogy mennyi az esélye annak, hogy 1-4 év használat után hibásodik meg, és akkor lehetne racionális döntést hozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!