Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ilyen SSD hűtőt fel lehet rakni?

Ilyen SSD hűtőt fel lehet rakni?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy ilyen, vagy ehhez hasonló hűtőbordát az M.2-es SSD-mhez: [link]

Viszont ezt ugye nem csak rá kell felülről ragasztani, hanem alá is bemegy. És nem tudom, hogy így be tudnám-e rakni az SSD-t az alaplapi csatlakozóba, mert ott emlékeim szerint az SSD alja és az alaplap között nincs hézag, így nem tudom hogy el férne-e. Szerintetek?

Az lenne logikus, hogy ezzel a hűtőbordával felszerelve is csatlakoztatható lenne normálisan az SSD az alaplaphoz, mert különben semmi értelme nincs ennek a hűtőbordának.

2019. aug. 13. 12:00
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Folosleges hutoborda mert igy csak rosszabb lesz.
2019. aug. 13. 14:49
 2/6 A kérdező kommentje:

Ez nem igaz.

Néztem teszteket, plusz külső hűtőborda nélkül felmegy az SSD hőmérséklete 75-80°C-ig is. Normális hűtőbordával ez lecsökkenthető kb. 20°C-kal.

2019. aug. 13. 16:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem leszedhető az a fekete fém, opcionális, hogy rárakod-e.

Ha megnézed, a 3. képen ott az axegon feliratos fekete fém, a következőn meg az ssd alját látni, ergo szerintem leszedhető. Gondolom van olyan alaplap ahol van neki hely.

2019. aug. 13. 16:28
 4/6 anonim ***** válasza:
50%
#2 nem kell kamu promo teszteknek hinni. Hutoborda nelkul sokkal jobb
2019. aug. 13. 22:03
 5/6 A kérdező kommentje:

#3: Köszönöm a választ. Lehet hogy tényleg leszedhető. Meg legrosszabb esetben a piros borda átfúrható és úgy is lehet rögzíteni ahogy gyárilag szokták (már amelyik SSD-n komolyabb borda van), a két sarokban lévő furattal (a 4. képen jól látszik).

#4: Akkor IC-kre miért szerelünk hűtőbordát? Vagy egyáltalán a processzoron és a videokártyán miért van rajta? Amit írsz az igaz lehet egy olyan zárt térben, ahol semennyi levegőmozgás sincs, ott egy ilyen passzív borda tényleg nem sok mindent ér (kb. semennyit).

2019. aug. 13. 22:13
 6/6 anonim ***** válasza:
50%
#5 oke de ez ssd es nem proci meg videokartya. Sata3 ssd-n egyiken sincs hutoborda mert folosleges. M.2 es ssd meg mar eleve jobban szellozik.
2019. aug. 14. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!