Ha veszek 2017es macbookot airt 10-15èvig használható lesz?
"Emlékszem mikor 2007-ben menőnek számított az 512 MB ram, a 128 vagy 256 MB-s VGA és valami 2 Ghz fölötti talán két magos processzor, meg valami 100 GB körüli HDD... gyakorlatilag ma ez elektronikai hulladék."
Nem egészen... Nekem 2004-ben, a Pentium3-as gépemben volt 512MB RAM és csak azért ennyi, mert az alaplap nem támogatott többet. 2006-ban vettem egy laptopot 512MB RAM-mal és az első az volt, hogy kicseréltem 2GB-ra.
Ajánlom mindenkinek, hogy nézzen meg pár Louis Rossmann videót és utána mondja, hogy a Macbookok milyen stapabíróak.
Lényegében dokumentálja, ahogy a boltjában Macbookokat javít. Elvileg napi 100-120 ember megfordul nála, így elég nagy tapasztalata van ezen a téren.
Ajánlom, hogy mindenki nézzen utána, de rengeteg videója van így röviden az álláspontja az, hogy egyátalán nem strapabíróbbak a Macbookok a hasonló kategóriás windowsos laptopoknál, csak a vásárlók termékbe vetett hite más.
Ezt úgy mondom, hogy 3 éve boldog tulajdonosa vagyok egy Macbook Airnek aminek eddig még semmi baja sem volt, viszont a családban van ugyan ennyibe kerülő windowsos gép is aminek szintén semmi baja már 4 éve.
10-15 évig meg semmilyen laptop sem marad használható. Maximum ha elrakod egy dobozba és elő veszed egy évtized múlva egy aku cserére majd megpróbálod bekapcsolni.
Na most ez is olyan, hogy szerense kérdése. Van itthon egy laptopom ~10 éve napi használatban. Egy alsó kategóriás Lenovo G565G, kb 110 ezervolt, mikor vettem egyetemre. 19 évesen erre volt pénz. Minden mérce szerint egy rossz laptop, de rendszeresen takarítva volt és böngészésre Linuxon még a mai napig elmegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!