Ha veszek 2017es macbookot airt 10-15èvig használható lesz?
Egyébként hogy konkrétumokról beszéljünk.
MacBook (Mid 2007)
Intel Mobile Core 2 Duo
Maximum RAM: 3 GB
GPU: Intel GMA950 64mb (shared)
Manapság ez jóformán már csak papírnehezéknek jó.
Nem. 100%, hogy nem lesz jó.
Nézzük meg mi volt 10 éve. Gyakorlatilag nekem van egy 2011-es laptopom ami első generációs i5 és 4 gb ram, ami fel lett bővítve 8 GB-ram-ra és SSD-vel és teljesen jól használható annak ellenére, hogy ilyen koros darab.
Viszont manapság a technika sokkal gyorsabb fejlődik.. lássuk csak, mi volt 15 éve? Emlékszem mikor 2007-ben menőnek számított az 512 MB ram, a 128 vagy 256 MB-s VGA és valami 2 Ghz fölötti talán két magos processzor, meg valami 100 GB körüli HDD... gyakorlatilag ma ez elektronikai hulladék.
2004-ben sem volt menő 512MB RAM, 2007-ben már a 2 GB volt erősen ajánlott a középkategóriában. A felső kategóriában még már Q6600 és 4GB RAM volt a menő 8800GTS 640MB-tal és ez még nem a csúcs volt.
2005-ben jöttek olyan játékok, mint a Quake 4 és F.E.A.R. ahol a minimum követelmény volt 512 MB RAB.
Csak hogy a kérdező nem 2007-es, hanem 2017-es Air-t említ, nem mindegy :-)
Nekem van egy 2007-es Macbook Pro-m, éppen még használható. Ha kapna még RAM-ot (4-ről 6-ra) és SSD-t (most nincs benne), bőven jó lenne alapfeladatokra. MacOS támogatás természetesen nincs, de Intel-es olyan oprendszert telepítek rá, amilyet akarok. Egy teljesen friss Linux, vagy egy Windows 8/10 szerintem elpörög rajta.
Ettől függetlenül nem ajánlom, hogy 10-15 évre tervezz egy laptoppal 5-6 év egészen biztosan van benne, akkor már érdemes cserélni.
Sok értelme nincs előre nézni, mert úgysem tudjuk, kinek mi meddig lesz használható.
Nekem van egy 10+ éves laptopom, C2D, 2GB ram, SSD, nem egy erőmű, de simán el lehet rajta netezgetni. Ennek ellenére lecseréltem 2-3 év után egy erős asztali gépre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!