Ez konnektorra való hibára utal?
Problémám az volna, hogy ha az iPhone SE-m felrakom tölteni és az áramellátás ezen konnektorból jön, akkor a telefon használhatatlan. Konkrétan gépelni lehetetlen, random betűket ír, nehezen érzékel és társai. Bátyámat kérdezve neki is ez volt a problémája. (Nem a lighting kábel a rossz, mivel mindkettőnk most vett újat és a probléma nem most alakult ki.)
Viszont, ha powerbankról töltöm a telefont akkor ezek a problémák nem lépnek életbe. Nem is melegszik úgy!
Rá kell mérni a feszültségre és az áramerősségre a konnektorban.
Ilyenről még életemben nem hallottam, inkább töltő hibára gyanakodnék.
Telefon töltőkön még védővezető sincs, csak egy 0-át ésd egy fázist kap, ez meg egy konnektorban hogy romolna el? :D
A töltőben egy sor olyan védelem van ami megelőzi hogy bármilyen hálózati hiba miatt tökre tegye a telefont.
Másrészt a mérőóra után az összes konnektor egy helyről kapja a fázist. Még ha fel is van osztva a lakás kismegszakítókkal több részre, akkor is ugyan annyinak kéne lennie a feszültségnek az összes konnektorban. Vagy valami nagyon súlyos villanyszerelési hiba áll fent (lakossági szinten ilyet nem nagyon láttam még) vagy a töltővel lesz valami.
Olyannal már találkoztam, hogy 3 fázisnál elkötöttek valamit, talán a fázisfeszültséget és teljesen hülye értékeket lehetett mérni az L1 L2 L3-on.
Na ott (igaz ipari gépeknél) okozott érdekes, megmagyarázhatatlan jelenségeket a készülékeknél, mikor az egyik fázison csak 100V volt a másikon meg 300V.
A töltőd gyári?
Szerezzetek valahonnan egy multimétert, és első körben mérjetek rá a konnektorban az értékekre.
Egyébként még elektromágneses/sztatikus árnyékolás hiánya is szokott ilyen jelenségeket produkálni. Bár elvileg töltésnél ennek nem szabadna előfordulni, amivel a töltőben már van elektronika ami ezt kiszűri. Néhány USB kábeleken az a "bumszli" a kisebbik csatlakozó előtt pont ezért van ott, hogy szűrje a felesleges elektromágnesességet/elektrosztatikusságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!