Windows 10 Home oprendszerhez kell vírusírtót felrakni, vagy tartalmazza az op rendszer? Ha igen akkor hol kell megkeresni és beállítani?
A Windows 8-tól kezdve a Windows Defender ( a tervek szerint részben át lesz nevezve Microsoft Defenderre ) már beépített, teljes értékű vírusirtóként funkcionál.
Sőt a teszteken is egészen jól szerepel.Amit hibaként szoktak értékelni az a viszonylag sok hamis pozitív találat és az, hogy bizonyos esetekben nem automatikusan blokkol, hanem felhasználói beavatkozást kér ( már ha ez utóbbit hibának vesszük ).
A Gépházban a Frissítés és biztonság menü Windows biztonság almenüjében keresgélj.
Van benne windows defender tűzfal és virus írtó. Őszintén én kikapcsoltam mindkettőt. nem tudom gamelsz e, mert ha igen akkor kapcsold ki, csak eszi az fps-edet. Vírusirtót én nem használok csak tudom mit lehet letölteni és mit nem. Ha meg mindennel telerakod a géped akkor használj ccleanert és valami vírusirtót. pl: Avast Spybot NOD32 Eset Norton....
"Hol kell megkeresni és beállítani?"
#1 WINDOWS gomb+ R
#2 Írd be: 'control panel'
#3 Felül látsz egy mezőt. onnan töröld ki és írd be: (angol gép) Control Panel\All Control Panel Items\Windows Defender Firewall (magyar gép) Vezérlőpult\Összes Vezérlőpultelem\Windows defender Tűzfal
#4 Utána tudni fogod hogy mit akarsz ki/be kapcsolni.
Ennyi.
UI: semmit sem ér csak azt tiltja le amit nem kéne/nem akarok, mert nem vírus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!