Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows 10 Home licensz....

Windows 10 Home licensz. OEM-es vagy nem OEM-es?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Korábban volt egy kicsi Dell laptopom, amihez vásároltam egy Windows 10 Home-os licenszkulcsot. Felraktam rá jó sikerrel, viszont mindeközben le kellett cseréljem egy újabb gépre a Dellt. Az új gép elsőre furcsa volt, vibrált a képernyő, akárhányszor is drivereztem újra... Arra is rá tettem a Windows 10-et, aktiváltam ugyanazzal a kulccsal, mint a Dellt. Viszont az új gépet vissza kellett küldjem az eMagnak, ahonnan vásároltam, ámbár a Windows 10 kulcsot totál módon elfelejtettem deaktiválni...

Hívtam az eMagot, hogy a visszaküldött gépről szedjék le a licenszkulcsot, mert a csere készüléken már nem tudom aktiválni a Windows 10-et... Írták, hogy a sikerességről küldenek egy emailt, de ennek már lehet több, mint 2 hete, hogy várok rá és még mindig semmi...

A segítségeteket szeretném kérni...

Felmerült a gondolat, hogy hiába szedtem le a Dellről a licenszkulcsomat, de mi van, akkor ha a kis matricára, amin a kulcs van, fölé van írva az, hogy "Windows 10 Home for Refurb PCS"??? Ebből kifolyólag nem lehetséges, hogy OEM-es licenszet sikerült vásárolni? :/

Előre is köszönök szépen minden segítséget! :)

2019. jún. 28. 08:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Ha sikerült deaktiválni és más gépen újra aktiválni, az nem oem licensz. De ha felhívod az ms ügyfélszolgálatot, megmondják. Ha nem oem, ott deaktiválni is lehet, így tudod majd aktiválni az újon.
2019. jún. 28. 08:47
 2/2 A kérdező kommentje:
Igazából cmd parancssorba ütöttem be parancsként, hogy el legyen távolítva a licensz a gépről... Bár az lehet nem volt túl hatásos... :O
2019. jún. 28. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!