Magától aktiválódott a windows 10?
Tegnap újratelepítettem a gépemet, a licensz számot már a telepítőnél megadtam (iskolától kaptuk), működött meg minden, de rájöttem, hogy elrontottam valamit, ezért gondoltam újratelepítem megint.
Ekkor már nem a telepítésnél adtam meg a licensz számot (a serial number-re gondolok, bocsi, ha butaságot írok), hanem azt a részt átugrottam, kiválasztottam azt a Windowst, amire jogosult vagyok (Education), majd ugyanúgy sikeres volt minden stb.
Bejött minden, gondoltam aktiválom, majd azt tapasztaltam, hogy a windows már aktiválva van. A kérdésem, hogy ez normális? Megjegyezte a gépemet? Vagy ez hogyan működik? Bug?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Igen, normális.
A Windows 10 már nem a gépeden tárolja a regisztrációs adatokat, hanem egy szerveren. Aktíváláskor a számítógéped a hardver alapján kap egy egyedi azonosítót, és újratelepítéskor ezen azonosító alapján automatikusan újra aktíválja a Windowst, ha a netre csatlakozol.
#1-es: nem, valamiféle tartományba csatlakoztam, és ott engedte, hogy sima névvel létrehozzak egy profilt jelszó nélkül.
#2-es: köszönöm szépen, így már érthető!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!