Mi értelme van a tömörítésnek? Többi lennt.
Egyáltalán nem értek a számítógépes tömörítéshez,és még rengeteg mindenhez,így légyszíves a szétoltos kommentreket kerüljétek. Detegnap utána néztem youtube videon,hogyan tudok tömöríteni egy mappát stb. hát nem egy nagy agysebészet. Viszont, valamit tökre nem értek,és tudom most ez lehet elég szőke lesz. Az Én fantáziámba az él,hogy azért tömörítek,h kevesebb helyet foglaljon a gépen....meg hogy egyáltaán kitudjam írni a rengeteg anyagot DVD-re! DE!!!! van egy 76 GB-os mappam,videokkal.tegnap tömörítettem,sikeresen,viszont ramentem a tulajdonsagokra és ugyanugy 76 GB irt ki. a földön nem létezik ennyi DVD,se ennyi idöm nincs,h mind a 76 GB-ot kiírjam DVD-re. direkt ezert akartam tömöriteni h vhogy raferjen a DVD-re. tippek?!
Azért szeretném kiírni DVD-re mivel a pendrive-aim folytin szeretnek elszallni,így nem érzem biztonsagba a cuccaim. Illetve jöhet itt bki a felhőkkel,biztos hallottatok róla,h ami bizony az internetre felkerül,hiába törlöd le az ott is marad. :( és igen tényleg így van. nem akarok már minden szir szar személyes dolgot feltenni felhőkre. kitudja ki látja.és ezt nem paranoiából mondom. a dvd röl meg nem száll el....csak a gépem meg 1TB-os és már csak 200 Gb hely van rajta,ugyh nagyon szeretném vhogy orvosolni,kiiírni és törölni,mert....remélem lesz aki érti. Köszi :)
Ha a tömörített adat ugyanúgy tovább tömöríthető lenne (további veszteség nélkül) akkor elérhető lenne a végtelen tárkapacitás. Csak újra és újra tömöríted...
De nem így van.
Köszi mindenkinek.
9es válaszoló. különösen köszönöm. :))) igen gondolkozom vinyoba is... csak az ugye kb ugyanolyan mint a pendrive nem? siman elszállhat. de a többi tanacsod megfogadom es biztosan szerencsével jarok :)
"csak az ugye kb ugyanolyan mint a pendrive nem?"
A merevlemez sem örökéletű, de ár/tárterület arányban jobb mint a pendrive vagy az optikai meghajtók. Még úgy is, ha több példányban tárol adatot (ami egy fontos tényező az archiválásnál - sosem tárolunk adatot egy példányban, és a különböző példányok állapotát adott időközönként ellenőrizzük, ha hibát találunk, akkor meg cseréljük az adathordozót és az ép adathordozóról átmásoljuk az újra az adatokat) vele az ember.
" csak az ugye kb ugyanolyan mint a pendrive nem? siman elszállhat"
Igen. Ha nem állandó üzemben megy akkor bírja az sokáig.
Mentésre szerintem is a HDD a legjobb választás.
Ide-oda hurvolásra a félvezetős tár talán jobb (pl. pendrive, SSD) mert sokkal kevésbé érzékeny az ütésekre (pl leejted).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!