MP3-ból WAV, van értelme?
Így van. Semmi értelme hiszen az adat elveszett!
2019. máj. 10. 09:42
Az autórádióm csak audio cd-t tud olvasni, így néha csináltam ilyet.
2019. máj. 10. 09:45
Az mp3 veszteséges tömörítés. Hiába konvertálod át, jobb már nem lesz, ha már egyszer volt rosszabb.
2019. máj. 10. 09:56
Csak egy esetben - ha a lejátszó nem viszi az mp3-at. Vagy ha túl kicsinek tartod a fájlméretet, és szeretnéd megtölteni az adathordozót. :P
2019. máj. 10. 11:42
5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Már csak egyet nem értek: 16 bites mélységgel és 44100 Hz mintavétellel, 2 csatornával pont kijön a WAV file bitrátája (1411 kbps). De az MP3 bitrátája 320kbps, mégis 16bit 44100Hz paraméterekkel jön ki, nem értem a számolást...
Mit nem értesz? Ezért veszteséges tömörítés az MP3, itt vesznek el az adatok...
2019. máj. 10. 13:21
7/12 A kérdező kommentje:
A neten mindenhol azt írják: bitráta = bitmélység * mintavétel * csatorna. Az MP3 fájloknál megjelennek ezek az adatok, majdnem mind 16bit 44,1kHz, sztereo. Hogy jön ki eme csodálatraméltó képletből a 320kbps??????
Veszteséges tömörítés. Halk hangok, egyszerre szóló és egymást kioltó hangok eldobása, ezért elég az alacsony bitráta... Olvass utána...
2019. máj. 10. 14:36
9/12 A kérdező kommentje:
Miért csak én értem, hogy mit nem értek??? :(
A kb/sec az az adatátviteli sebesség. A wav minden bitet hasznosít, ezért kell neki másodpercenként 44.100 kilobit a zene tökéletes megszólaltatásához.
Az MP+ ellenben egy csomó hangot nem szólaltat meg, ami a wav formátumban benne van. Plusz még tömöríti is az adatot ezért az MP3 kodeknek elég csak 320 kilobit másodpercenként az adatból ahhoz hogy közel ugyanazt halld, mint a wav esetében. Meg ugye ugyan az a zene wav-ban 50 MB, míg MP3-ban 4MB. Ennyivel kevesebb adat, egy kicsit gyengébb minőség. Cserébe viszont kapod a sokkal kevesebb zenei adatot amiből logikus hogy kevesebb kell egységnyi idő alatt, mint a wav-ból. A hiányzó adatmennyiség a kitömörítéssel jön létre ami nem fog megeggyezni a wav zene adataival.
Vagy tényleg nem értem, mit nem értesz...
2019. máj. 10. 16:30
Kapcsolódó kérdések: