Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi értelme van a tömörítésnek?...

Mi értelme van a tömörítésnek? Többi lennt.

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem értek a számítógépes tömörítéshez,és még rengeteg mindenhez,így légyszíves a szétoltos kommentreket kerüljétek. Detegnap utána néztem youtube videon,hogyan tudok tömöríteni egy mappát stb. hát nem egy nagy agysebészet. Viszont, valamit tökre nem értek,és tudom most ez lehet elég szőke lesz. Az Én fantáziámba az él,hogy azért tömörítek,h kevesebb helyet foglaljon a gépen....meg hogy egyáltaán kitudjam írni a rengeteg anyagot DVD-re! DE!!!! van egy 76 GB-os mappam,videokkal.tegnap tömörítettem,sikeresen,viszont ramentem a tulajdonsagokra és ugyanugy 76 GB irt ki. a földön nem létezik ennyi DVD,se ennyi idöm nincs,h mind a 76 GB-ot kiírjam DVD-re. direkt ezert akartam tömöriteni h vhogy raferjen a DVD-re. tippek?!

Azért szeretném kiírni DVD-re mivel a pendrive-aim folytin szeretnek elszallni,így nem érzem biztonsagba a cuccaim. Illetve jöhet itt bki a felhőkkel,biztos hallottatok róla,h ami bizony az internetre felkerül,hiába törlöd le az ott is marad. :( és igen tényleg így van. nem akarok már minden szir szar személyes dolgot feltenni felhőkre. kitudja ki látja.és ezt nem paranoiából mondom. a dvd röl meg nem száll el....csak a gépem meg 1TB-os és már csak 200 Gb hely van rajta,ugyh nagyon szeretném vhogy orvosolni,kiiírni és törölni,mert....remélem lesz aki érti. Köszi :)

2019. jún. 13. 11:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Tömöríteni tömörített anyagot nehéz ezért nem sikerült neked se.
2019. jún. 13. 11:44
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Én speciel azért szoktam tömöríteni, mert tömörített állományként egy állományban tudok több fájl és dokumentumot küldeni e-mailbe.
2019. jún. 13. 11:46
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

A tömörítő programok csak olyan esetben tudják csökkenteni a fileméretet, ha az adatveszteség nélkül megoldható, és ez alól így rögtön kivétel szinte minden video, hang és képformátum.

Általában szöveges fileokkal működnek érezhetően jól.

Konvertálni kell őket vagy rosszabb minőségűre/felbontásúra, vagy más kódolást választva talán hasonló minőséggel kisebb méret elérhető. Video konvertáló (vagy szerkesztő) programok, kép szerkesztők, hang szerkesztők ezt megoldják, de sok idő egy egész filmet átkonvertálni még erős processzorral is.

2019. jún. 13. 11:46
 4/15 A kérdező kommentje:

azta mindenit. nagyon köszönöm a válaszolokat. Az elsö kommentelöt viszont nem értem. Biztos Én aludtam keveset. Azt írod,h tömöritett dolgot nehez tömöriteni. egy sima nem tömöritett mappaba vlta video,es azt a mappat tömöritettem.ugyh vgy en vgyk a hulye,de az nem vlt tömöritve amit tömöritettem. én így gondolom. de szólj ha rosszul gondolom. tényleg nem értek hozzá.

az azta mindneit meg kb szól arra is,h atyavilag most akkor mégis mit tudnék csinalni az óriási fájljaimmal....??! hova tegyem öket vgy hogy? de tényleg? vgy akkor lehet fennt kéne hagyni a videoimat és a photoshop fájlokat kéne feltolni dvdre....mert már nem tudok photoshoppon melozni,mert nyilvan ha hasznalom már akkor is terher a gépre... :/ és már lassan betellik. szóval akkor nyugodtan le is törölhetem a tegnapi tömörítésem,mivel igazabol ez csak arra jó inkabb h emailbe küldhessem el... hát értem. tényleg nagyon köszönöm a segítő válaszokat :)

2019. jún. 13. 12:26
 5/15 anonim ***** válasza:

A jpg egy tömörítési forma a kepeknek.mp3 tömörített hang.

Video is mind tömörített nagyon. Na ezért nem tudod tömöríteni.

2019. jún. 13. 12:29
 6/15 anonim ***** válasza:

Számoltam neked. 5.2 terabyte egy 4k video tömörítés nélkül

Nem mega..nem giga.tera.

Merevlemezt nem igazán kapsz ami olyan gyors lenne hogy le tudná játszani.

Na ezért nem tudod tömöríteni mert már megtörtént.

2019. jún. 13. 12:42
 7/15 anonim ***** válasza:
Elszámoltam magam mert a hangot nem számoltam bele :))) így kiderült még ennél is több
2019. jún. 13. 12:44
 8/15 A kérdező kommentje:
jaj na, :) nagyon köszi az összes számolos elmagyarázós választ :) ismét az 5.-7.-es kommentelöig :))! így már jobban értem. tényleg köszi. :) hat akkor megszivtam :D.
2019. jún. 13. 13:20
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

1. Mint utaltak rá az előzőekben: az eleve veszteségesen tömörített kép/videó és hangfájlokban a további veszteségmentes tömörítésnek nincs sok haszna.

2. Viszont a az archiválóprogramokban a tömörítésen kívül több lehetőség áll rendelkezésre:

* több állományt - könyvtár-struktúrástul - egyként lehet kezelni, így könnyebben megoszthatóak

* az archívum jelszóval védhető, illetve titkosíthatóak mind az állományok tartalma, mind az állományok nevei

* lehet hozzá ellenőrzőösszeget (az esetlegesen előforduló hibák detektálásához), vagy jó esetben (ha az archiválóprogram támogatja) akár helyreállító rekordot (a hibák javításához) is fűzni

3. Legjobb gigabájtonkénti árral a merevlemezes adattárolás rendelkezik. Még úgy is, ha két példányban tárolja az ember a tárolnivalót.

4. Ha felhőtárhelyes tárolást adatvédelmi szempontból aggályosnak találnád, titkosítsd a feltöltendő állományok tartalmát és nevét - ehhez eszköz például a Cryptomator vagy az oDrive, de jelen hozzászólásom 2. pontjában említett archiválóprogramok is képesek erre - majd az így titkosított anyagokat töltsd fel a felhőtárhelyre

2019. jún. 13. 14:38
 10/15 anonim ***** válasza:

vegyél egy pár terabyteos külső 2.5"-os vinchestert és arra másold ki ezt a 76 gigát, illetve erre ments

van értelme a tömörítésnek de újratömörítésnek nincs. és a videó alapból tömörített, kivéve amikor nem, de ez már egy másik téma

2019. jún. 13. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!