Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem lehet per jelet...

Miért nem lehet per jelet megadni mappanévnek?

Figyelt kérdés
Néha jól jönne ez a funkció viszont most elgondolkoztatott hogy miért nem engedi egyik operációs rendszer sem a per jelet mappanévnek?

2019. máj. 3. 16:50
1 2 3 4 5 6
 41/59 A kérdező kommentje:
Igen arra már rájöttem hogy nem per jel. De a billentyűkombinációra lennék kíváncsi, mert Linux alatt sikerült megtalálni az osztás jelet Windows alatt viszont nem. A visszafelé per jel azért nem jó, mert a Windows képtelen értelmezni. Ha Linux alatt \-el oldom meg akkor a Windows képtelen értelmezni. Se megnyitni, se szerkeszteni se törölni nem lehet a mappát.
2019. máj. 4. 23:19
 42/59 anonim ***** válasza:
#41 mivel windowsban az az elválasztó karakter?¿?¿
2019. máj. 5. 07:32
 43/59 A kérdező kommentje:
Kérlek még 20× mondd el. :D
2019. máj. 5. 12:21
 44/59 anonim ***** válasza:
100%
#43 Mert akkor megérted?
2019. máj. 5. 12:43
 45/59 A kérdező kommentje:
Elsőre is megértettem, te élsz abban a tévhitben hogy nem fogtam fel.
2019. máj. 5. 13:06
 46/59 anonim ***** válasza:
100%
#45 Ha nem tettetnéd magad hülyének, nem néznénk annak. Erről ennyit. :)
2019. máj. 5. 13:26
 47/59 Tom Benko ***** válasza:
100%
Miért nem lehet a könyvlapokat olyan papírra nyomni, mint a keménykötésű borítót? Elvileg megoldható, csak nem praktikus, nem célszerű, kényelmetlen, nehézkes és fölösleges. Más célt szolgál.
2019. máj. 5. 14:55
 48/59 A kérdező kommentje:
16. Még is miből gondolod hogy csak tettem és nem vagyok az?
2019. máj. 5. 16:49
 49/59 A kérdező kommentje:
47! Annak többek között spórolási céljai is vannak. Mind anyagi min hely szempontjából. Keménykötésűn egy 600 oldalas könyv olyan nagy lenne, mint egy szekrény.
2019. máj. 5. 16:50
 50/59 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok gonoszkodni, de a #40-es válaszomból csak annyi jött le, hogy "nem engedi"? Direkt leírtam (ahogy már mindenki más is), hogy miért. (Hozzátenném, Windowsban a parancssori paraméter opciókat kezdik per-jellel.)

Egyébként sok dolgot lehet a hőskorhoz képest, pl. lehet fájlnévben szóköz, akárhány pont, ékezetes betű, a max. 8+3 hosszúság sincs már (ha mond ez valamit). Idézőjelezve egyébként elvben megoldható lehetne, de egyrészt erre való a Unicode kompatibilitás, másrészt akkor meg az lenne nyűgöd, hogy miért nem lehet idézőjel a fájlnévben. :))

Egyébként még az sem lehetetlen, de mivel nincs túl sok ilyen megszállott, aki a fájl teljes leírását csakazértis a nevébe akarja beleszuszakolni, és a kezelését is csak tovább nehezítené, ezért teljes időpocsékolás lenne megoldani. Most őszintén, szerinted ez a legnagyobb megoldásra váró informatikai probléma?

2019. máj. 5. 23:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!