64 GB-os pendrive 1600 Ft-ért, tényleg annyi, nem átverés?
Ebay-en néztem egy pendriveot 1577Ft-ért. Több mint 45 ezer csillagos az eladója. LINK:
FAT32 4 GB méretnél nagyobb fájlokat nem kezel, ennyi a limit, ez a fájlrendszer miatt van így, nem a pendrive miatt.
Checksum-ellenőrzés is készült a fájlokról, hogy valóban annyi adat visszaolvasható és garantált, hogy nem sérült közben? ...
"Nem más a mérete, csak fat32 nél 4 gigát ha rá húztál nem olvasta vissza, többet tudtál még rá rakni,"
- Ez egy fájl méretére igaz. Attól még rá lehet tenni 30 db 3,8GB-os fájlt csak a visszaolvasáskor vannak a gondok...
"500ft ért vettem meg tőle úgy, hogy a 4 giga után nem működött."
- Mert valószínűleg egy valóban 4GB-os pendrive-ról volt szó.
"Formáztam ntf-re majd tovább passzoltam egy ismerősnek, mert neki meg kellett egy ilyen. Mai napig működik és be ismeri a 128 gigát."
- És akkor egy ilyen tuti pendrive-ot fillérekért eladsz, ahelyett hogy megtartanád :))))
Messziről jött ember azt mond amit akar...
12,
A 4 giga nem egy fájl méret. Ha bármiben át lépted a 4 gigát semmit nem adott vissza. Pl felhúztál pár képet vagy zenét 4 giga alatt megnyitotta, ha 4gigát átlépted, akkor az egész hibás lett, nem nyitott meg egy képet se.
Nem magamnak vettem meg, hanem annak az ismerősömnek, mert nekem nem volt rá szükségem. Ha érdekel privátba leírom részletesen a dolgokat.
Ezt találtam a témával kapcsolatban:
"A 4 giga nem egy fájl méret. Ha bármiben át lépted a 4 gigát semmit nem adott vissza. Pl felhúztál pár képet vagy zenét 4 giga alatt megnyitotta, ha 4gigát átlépted, akkor az egész hibás lett, nem nyitott meg egy képet se."
- Látod ebből látszik hogy sz@r az egész! A FAT32 fájlrendszernél csak olyan korlát van, hogy egy fájl nem lehet 4 GB-nál nagyobb. Olyan nem létezik,, hogy 4 GB-nál többet nem lehet rámásolni! Illetve itt igen, mert mint írtam valószínűleg az egy 4 GB-os pendrive csak átlett írva 128GB-osra, ilyen egyszerű. Szépen leírtad, amint az elhallgatott valós méreténél többet - 4GB - másoltál rá, megbolondult. Ez azért van mert 4 GB után megint ugyanazokra a cellákra írt, tehát felülírta a régi adatokat, ezért történt ami történt.
Ezen nincs mit magyarázni. ÁTVERÉS...
"És arra van mód hogy az ilyen hekkelt pendriveok valós méretét kilehessen deríteni?"
Van: [link]
Csak ez időigényes. Én a hozzám került sok fake pendrive-ot egyszerűen teszteltem. Rámásoltam 3-4 filmet ami 30-40 GB. Utána mindbe belepörgettem egy lejátszóban. Már a második filmnél elvérzett mind...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!