64 GB-os pendrive 1600 Ft-ért, tényleg annyi, nem átverés?
Ebay-en néztem egy pendriveot 1577Ft-ért. Több mint 45 ezer csillagos az eladója. LINK:
"Van esély rá, hogy akkora legyen a tárolókapacitása, mint amit ráírtak"
Nincs rá esély. Átverés. Ráadásul a 32GB és a 64 GB-os pen között 200Ft!! az árkülönbség. Peeersze...
Lehet nem egy élet biztosítás, de eltudom képzelni, hogy 64 gigás legyen.
Lehet hamar megadja magát, vagy egyéb hibája lesz, ez idővel derülne csak ki. De a pendrive előállítása éppen nem 10ezrek, csak a márkát kell többnyire nagyon megfizetni, meg hogy legyen bevétel.
Ennek se kell feltétlen átverésnek lennie.
Átverés esélye nagy, 64 GB méretűnek mutatja magát, de soha nem telik be, mert valójában kicsi a mérete, de a fájlokat véletlenszerűen felülírja mindig, ha másolsz rá, ez a trükk.
Az ilyenek így szoktak működni, soha nem telnek be, mert mindig felülírja az új másolat a régit, a felülírás teljesen véletlenszerűen történik, adatot tárolni rajta is megbízhatatlan.
Hozzám az elmúlt fél évben 10!! SDkártyát illetve pendrive-ot hoztak. Ilyen Kínai, 64GB- 2TB közötti kapacítással. EGYETLEN EGY SEM volt köztük használható. Jellemzően 8GB-osak voltak amiben csak átírák, hogy mennyit lássál méretnek ha bedugod a gépbe. És ami közös volt mindben, nem a szabványos méretre lettek hamisítva. Tehát a 64 GB-os nem 59,6 Gib-os volt mint kellene hanem 60 vagy 64 GB-os. A 2TB-os sem 1862GiB-os, hanem jellemzően 1950-2000Gib.
Még arra sem veszik a fáradtságot hogy erre figyeljenek.
Egyik haverom így vett egy 128gigás pendrive-ot. Olyan szinten kínai volt, hogy csak kínai írás jeleket tartalmazott. 10ezer ft volt.
Megkapta, ki is írta a 128gigát, de csak 4 gigát látott belőle. FAT32 ről formázni kellett NTFS re és egyből tudta a 128 gigát és úgy, hogy a rajta lévő összes adat megmaradt és be is lehetett olvasni.
#7 vagyok
So sorry. Előbb számmal akartam majd betüvel írtam ki. 1000 (ezer) ft ért vette. Tényleg sajnálom az elírást, csak már fáradt vagyok.
9,
Nem más a mérete, csak fat32 nél 4 gigát ha rá húztál nem olvasta vissza, többet tudtál még rá rakni, de 4 giga alatt olvasta csak vissza. Rá húzni tudtál bármenyit.
Ntfs formátumba meg 20giga felett is vígan olvasta a dolgokat.
Fat32 nél és ntfs nél is be ismerte a 128 gigát (ugye ebből picit visszább számolt, arra nem emlékszek már mennyi volt).
500ft ért vettem meg tőle úgy, hogy a 4 giga után nem működött. Formáztam ntf-re majd tovább passzoltam egy ismerősnek, mert neki meg kellett egy ilyen. Mai napig működik és be ismeri a 128 gigát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!