Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért verik át, a rákos beteg...

Miért verik át, a rákos beteg gyerekeket?

Figyelt kérdés
Az unokanővérem fia rákos beteg lett sajnos. A kórházban ahol kezelik, van egy alapítvány amelyik rákos betegeknek segít, illetve teljesitik kivánágaikat lehtőség szerint. Unokanővérem fia rákos betegként, magán tanuló lett, és az iskolával való kapcsolat tartásra való tekintettel, szüksége lett volna egy laptopra. Az lapitványtól meg is kapta a laptopot, egy pályazat soroán. De a laptopot egy percig sem tudta használni. Mert a laptopról hiányzik az internetezésre is alkalmas operációs rendszer. Magyarul Windows 10 nélküli laptopot kapot. Eimiatt a laptopot egy percig sem tudta használni. Volt ugyan a laptopon egy Free dos nevű "képződmény" de a Free Dos alkalmatlan az internetezésre. A fiú aki a laptopot kérte, és megpályázta a rákos betegeket segítő alapítványál, eleve úgy kérte és úgy pályázta meg hogy kapcsolat tartásra is alkalmas legyen a laptop. De nem olyat kapot. Az unoka nővérem fia el van keseredve. Ugyanis a Free dos-t nem ismeri és azt se tudja mire való. Én az öregebb, és tapasztaltabb is meg lepődve tapasztaltam hogy egy mai internetkórában, hogyan adhat egy rák betegeket segítő alapitvány, egy olyan laptopot amelyet a rákos beteg, nem fog tudni az adott célnak és célra használni. Mi ilyenkor a teendő, és mi a lehetőség? A laptop Windows 10 kompatibilis, sem linuxot nem tudtunk rá telepíteni. Sem pedig Windows korábbi verzióival sem kompatibilis. A Windows 10 Pro 64 bites licence pedig 60000 Ft, amire sem nekem nincs pénzem sem pedig az unokanővéremnek, de az unokanővérem fiának sincs pénze. Mi a teendő? És egyáltalán miért verik át, a rákos beteg gyerekeket?

2018. okt. 25. 16:45
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Hogy az emberek néha milyen bunkók és tahók tudnak lenni. Csak azt nem értem miért kell bunkónak és a tahónak lenni. Miért nem lehet valódi segitséget nyújtani? Ja az már bűn, a valódi segitség. De nem értem miért? Próbáltunk linuxot telepiteni, de a linux ubuntut telepiteni, de a lapptop nem engedi, mert valami GRUB-menü jelenik meg benne, ami arra utal hogy a laptop UEFI módban van. És ezt az UEFI módot nem lehet át állítani nem UEFI módra. - [link] - Emiatt nem megy fel a linux ubuntu. De más linux verzió sem. Egyébként meg az iskolákban informatika órán Windowst tanitanak és oktanak. Linuxot nem. A fiú nem is ismeri a linuxot. Kedves 10-es válasz író egy fiatal közép iskolás fiú mégis, honnan lenne rendszergazdai és programozi ismeretei? Főleg ha a közép iskolában is csak alap informatikát tanitanak, azt is csak nagyon alap szinten.
2018. okt. 25. 17:52
 12/23 anonim ***** válasza:
84%
Én sem hinném, hogy átverésről lenne szó, csupán "hozzá nem értés" mint ahogy már írták, gondolom kipróbálták, azaz bekapcsolták, pittyen, világít, ad képet= működik, hurrá! Átverés lett volna pl. ha pénzt gyűjtenek a laptopra, aztán se a laptopnak, se a pénznek, alapítványnak híre-hamva se lenne hírtelen. A helyedben már leszedtem volna egy win10-et valahonnan, aztán olcsón vettem volna egy licenset hozzá, vagy a másik megoldás, frissíteni meg nem kell agyba-főbe, ahhoz, hogy netezni lehessen rajta. Remélem megoldódik a probléma, a srácnak jobbulást, minden jót!
2018. okt. 25. 18:01
 13/23 anonim ***** válasza:
71%
Tehat kapott ingyen egy laptopot es nektek al feljebb. No comment
2018. okt. 25. 18:10
 14/23 Dongaben ***** válasza:
84%

A Linux telepítésről küldött linken tökéletesen le van írva, hogyan kell UEFI-s BIOS-nál, de mindegy, ha nem jöhet szóba.

Windows 10 64 bit Pro amúgy 15e Ft-ért kapható legálisan.

Az alapítványt pedig dícséret illeti, és nem "fikázás".

2018. okt. 25. 18:21
 15/23 anonim ***** válasza:
78%
Tessék, irtak elég lehetöséget win 10 beszerzésére, innentől csak fog menni. Sok sikert!
2018. okt. 25. 18:46
 16/23 tabaki ***** válasza:
84%

Téged egyes-egyedül az az illető vert át, aki elhitette veled, hogy a Windows a számítógép kötelező tartozéka. A sok „bunkó és tahó” pedig csak hangot adott a viszolyogtató hozzáállásod feletti megrökönyödésének. Igenis, kaptál (valódi!) segítséget, például a Tisztaszoftver projekt és az esetleges ingyenes iskolai lehetőség emlegetésével, az olcsóbb vásárlás, sőt az ildomtalan, de kicsit sem problémás szoftverlopás megpendítésével. Ez neked mind túró, és nem lehet tudni, mit vársz: Valaki vegyen egy Windowst, és telepítse fel? És utána majd megint szentségelsz, hogy a mocsok briganti nem rakta rá ingyen az MS-Office-t is, pedig a suliban azt tanítják?

Egyébként pedig nem igaz, hogy a Windows 10 a Világmindenség határa: A linux használatához nem kell sem rendszergazdának, sem programozónak lenned. A programokat ugyanúgy indítod, használod, zárod be, mint a Windowsban. A különbség annyi, hogy a linuxos programok általában ingyenesek, ergo nem azonosak a Microsoft-programokkal. A kezelésük azonban semmivel sem bonyolultabb, sőt, nagyon is hasonló. A végeredmény szempontjából pedig középiskolás szinten nagyon mindegy, hogy egy dokumentum LibreOffice Write-ban vagy Wordben, egy kép Gimpben vagy valami fizetős csudaprogramban készült. Ami az internetezést illeti, abban meg a linux kifejezetten erős, nem beszélve a biztonságosabb voltáról és a tökéletesen azonos böngészők létezéséről. Mindezt egyébként csak a magam biztatására fűztem hozzá -- hadd örüljek még jobban az UEFI-s gépre telepített Debian linuxomnak -- te maradj bátran a Windowsnál, de ne állítsd, hogy mindenki megtagadta tőled a segítségét.

2018. okt. 25. 19:20
 17/23 anonim ***** válasza:
79%
Legális win telepítés 5000Ft, ennyit csak tudsz áldozni neki. Beviszed egy számtech üzletbe és megcsinálják. A laptop árához képest semmiség.
2018. okt. 25. 20:23
 18/23 anonim ***** válasza:
75%

Elég olcsón lehet kapni refurbished (felújított) Windows-t, Ebay-ről pedig még olcsóbban (csak olyantól kell venni, akinek sok pozitiv értékelése van). Nem kell Pro, tökéletesen jó a Home is.

Linux is felmegy arra a gépre, esetleges driverproblémák előfordulhatnak, de hogy az UEFI nem okoz problémát egyik Linuxnak sem, abban teljesen biztos vagyok.

2018. okt. 25. 21:28
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaha jártál volna egy szamtech üzletben, tudnád hogy senki sem verte at a fiut. De neked az elso dolgod hisztizni mert az ajandek lonak nem tökéletes a fogsora.

Attol hogy az oktatás olyan amilyen, rengeteg kamasz boldogul a gepekkel, mert otthon tobbet tanul. Ha meg végképp nem lenne minden 100 meterben valaki aki tudna segiteni, akkor is par ezresert sok szerviz megolja okosban.

Azt meg vegkepp nem ertem hogy minek kell ugy előadni, mintha szandekosan azert verik at mert rákos.

2018. okt. 25. 23:21
 20/23 anonim ***** válasza:
57%
Jaj hát ha csak a windows baj akkor semmi gáz. Nem tudom milyen 60.000 forintról beszélsz de van már jóval olcsóbb is [link] . Én innen vettem és minden rendbenent. De már olcsóbban is van [link]
2018. okt. 26. 07:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!