Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy-hogy számítástechnika a...

Hogy-hogy számítástechnika a számítástechnika? Miért nem számítógéptan, vagy pc-kezeléstan, vagy kompjutertan, vagy számítógéphasználat-tan (röviden géptan, vagy kisgéptan), vagy miért nem információ-kezelés-tan, adatelemzéstan?

Figyelt kérdés

Vagy adatböngészéstan, vagy gépismeret-tan, vagy elektronikus kutatás-tan, vagy elektronikai kutatástan, elektronikai művelődéstan, elektronikai működéstan, számítógépismeret, elektronikai adatműveléstan, elektronikai adatbűvöléstan, elektronikai adatszerzéstan, elektronikus adatkiokumlálástan, számítógépes adatkinyeréstan, elektrokut: elektrokutatástan, kisgépismeret, szobagépismeret?

Azért, merthogy számításba vesznek mindent? Minden eshetőséget, tehát nem a matekhoz köthető? Mert a számítástechnika pl matek; hogyan számolod ki ezt meg ezt. Tehát ennek a menete, ennek a trükkje?

Előre is köszönöm, csak kíváncsi vagyok, hogyan lett; mert szerintem a matektanárok tanítják a számítás technikáját. A géppel való bíbelődés az valami egészen más. De mondjuk pl a villamosmérnök se villamosokat tervez -hanem programoz, valaki szoftverfejlesztőnek mondta, az közelebb áll hozzá- (villamosmérnök név hallatán, amit alapból laikusként képzelnék, ha először hallanám ezt a szót: ) például, ha fizikáját nézzük, "ha ez az alkatrész ott ekkora, akkor ez itt ekkora tud lenni; és ha így rakom az alkatrészeket, akkor nagyobb sebességre lesz képes, praktikus lenne, ha ennek az alkatrésznek ilyen formája lenne; és akkor ennyi centire lesz tőle az ajtó..."

Még a kertészmérnököt egyébként értem, mert kiméri, hogy pl az almafától hány centire optimális ültetni a rózsát, hogy ne is zavarják egymást, meg esztétikus is legyen:)

Előre is köszönöm a gondolatokat, beszólásokat légyszi ne írjatok, csak kíváncsiságom hajt, és úgy tudok tanulni, ha kérdezek:)

Amúgy érzem, hogy egy-két képtelen ötletem is található a felsorolásban, ettől most légyszi tekintsetek el, mármint légyszi ne szóljon le senki miatta, nagyon köszi, ha írtok nekem ide választ!:)

2018. okt. 20. 20:13
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
(* Nem mi tanuljuk az algoritmusait, hogy hogyan végzi, mi csak használjuk:) ---és ő csinálja magától:) )
2018. okt. 20. 20:54
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látom, hogy azér' úgy el vagy magadban.
2018. okt. 21. 08:36
 23/25 anonim válasza:
akkor ezt megbeszélted :D
2018. okt. 23. 05:31
 24/25 Bálint6969 válasza:
azért mert mit csinál egy számítógép?...segítek benne van a nevében(egyébként szerintem visszavezethető arra az időre amikor a számítógépek csak matematikai műveletek elvégzésére voltak képesek)
2018. nov. 7. 19:44
 25/25 A kérdező kommentje:
Áhá,köszi,ment a zöld!:)
2018. nov. 7. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!