Hogy-hogy számítástechnika a számítástechnika? Miért nem számítógéptan, vagy pc-kezeléstan, vagy kompjutertan, vagy számítógéphasználat-tan (röviden géptan, vagy kisgéptan), vagy miért nem információ-kezelés-tan, adatelemzéstan?
Vagy adatböngészéstan, vagy gépismeret-tan, vagy elektronikus kutatás-tan, vagy elektronikai kutatástan, elektronikai művelődéstan, elektronikai működéstan, számítógépismeret, elektronikai adatműveléstan, elektronikai adatbűvöléstan, elektronikai adatszerzéstan, elektronikus adatkiokumlálástan, számítógépes adatkinyeréstan, elektrokut: elektrokutatástan, kisgépismeret, szobagépismeret?
Azért, merthogy számításba vesznek mindent? Minden eshetőséget, tehát nem a matekhoz köthető? Mert a számítástechnika pl matek; hogyan számolod ki ezt meg ezt. Tehát ennek a menete, ennek a trükkje?
Előre is köszönöm, csak kíváncsi vagyok, hogyan lett; mert szerintem a matektanárok tanítják a számítás technikáját. A géppel való bíbelődés az valami egészen más. De mondjuk pl a villamosmérnök se villamosokat tervez -hanem programoz, valaki szoftverfejlesztőnek mondta, az közelebb áll hozzá- (villamosmérnök név hallatán, amit alapból laikusként képzelnék, ha először hallanám ezt a szót: ) például, ha fizikáját nézzük, "ha ez az alkatrész ott ekkora, akkor ez itt ekkora tud lenni; és ha így rakom az alkatrészeket, akkor nagyobb sebességre lesz képes, praktikus lenne, ha ennek az alkatrésznek ilyen formája lenne; és akkor ennyi centire lesz tőle az ajtó..."
Még a kertészmérnököt egyébként értem, mert kiméri, hogy pl az almafától hány centire optimális ültetni a rózsát, hogy ne is zavarják egymást, meg esztétikus is legyen:)
Előre is köszönöm a gondolatokat, beszólásokat légyszi ne írjatok, csak kíváncsiságom hajt, és úgy tudok tanulni, ha kérdezek:)
Amúgy érzem, hogy egy-két képtelen ötletem is található a felsorolásban, ettől most légyszi tekintsetek el, mármint légyszi ne szóljon le senki miatta, nagyon köszi, ha írtok nekem ide választ!:)
Vagy számítógépelmélet, vagy számítógéphasználat, gépműködéstan, számítógépműködéstan, szobagépműködéstan, szobagéphasználat-tana;ilyenekre gondolok még.
Légyszi, akinek van hozzá gondolata, írjon, kérem!
Előre is nagyon köszi a válaszokat.
Szerintem vegyél be egy xanaxot :D
Gondolom, azért számítástechnika, mert a számítógép adatokat dolgoz fel, számításokat végez, ennek alapján tudsz mindent csinálni (sokmillió számítás 1 másodperc alatt). [link]
De akkor a gép számít egyébként, és nem mi!:D
Viszont a számítástechnika-használattan már fölöslegesen hosszú lenne:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!