1000 Mbit/s internet Telekom?
A napokban váltottam 250 Mbit/s-ről 1000-re. Előtte volt a telekomnál 10/20/50Mbit/s internetem, a kínált legnagyobb sávszélességet nagyjából mindig hozta, még a 250Mbit/s is. Most viszont azt tapasztalom, hogy nagyon jó esetben is a felét tudom elérni az 1000-nek. Persze azzal is tisztában vagyok, hogy 300Mbit/s a garantált, viszont ha eddig is hozta a maximumot, akkor gondolom ez most se lehetne probléma. Gyári telekomtól kapott fekete színű Saecom modemem van, router nélkül. Az utp kábelt nem tudom, hogy milyen lehet, viszont gondolom ha a 250Mbit/s nem volt gond neki, akkor valószínűleg cat5e kábel lehet, aminek tudnia kéne ezt a nagy sebességet is. Az internetről 3 gép megy, viszont a másik kettő nagyrészt csak netezésre, így azt se lehet mondani, hogy elosztódik ez a sebesség. Olyat is olvastam, hogy függ az utp kábel hosszától is, de ez inkább csak 100+ méter fölött befolyásolja a letöltési sebességet, viszont a szobám nem lehet messzebb 20-25 méternél a routertől, szóval ezt is kilőném. Az alaplapomon intergált gigabites hálókártya van, i7 processzor mellett, így gondolom bírnia kéne ezt a sebességet. 7200rpm-es merevlemezt használok, tudom, hogy ez is egy hátráltató tényező, viszont van a gépemben egy 120gb-os ssd is a rendszernek és a programoknak, megpróbáltam tesztként arra tölteni, de nagy sebesség növekedést nem tapasztaltam. Az utorrent letöltési sebességét általában a 40Mb/s megállítja, így ez nagyjából 300Mbit/s sebességnek felelhet meg, böngészőből töltve eléri az 50-60Mb/s sebességet, steam, uplay, originről töltve is nagyjából ugyanezt tapasztalom, bár ott is inkább 30-40Mb/s között ingadozik a letöltés, ritkán ugrik fel 60ra, és rövid időre. A speedtest viszont teljesen jól mutatja a net sebességét. Előre is bocsánatot kérek a hosszú monológom miatt, de szeretném kihozni az internetemből közel a maximumot, ha már fizetek érte, és nem tudom, hogy hol is lehet a hiba. 80-90Mb/s stabil letöltési sebességgel már megelégednék. Valamint tisztában vagyok vele, hogy a torrent sebessége a seed/peer-ek arányától függ, teszt jelleggel direkt olyan torrenteket töltöttem le, amiket a legtöbben seedelnek. A szolgáltatónál nem reklamálhatok, mivel a letöltésem általánosságban eléri a garantált letöltési sebességet, de érzem, hogy ebből többet is ki lehet hozni, csak a megoldást nem tudom rá.
Képeket csatolok:
A te példád alapján akkor ha 100-an seedelnek 100 Mb-el, akkor az 10000 Mb? 🤔
A példám NYÍLVÁN sarkított, nem gondoltam, hogy jeleznem kellett volna. A tiédet meg kifordítottam, hogy bele tudjak vauvau... 😛
"A példám NYÍLVÁN sarkított".
Nem sarkított, hanem egyszerűen rosszul közelítetted meg. Nem azért alacsony a letöltési sebesség torrentnél, mert TE vagy más alacsony sebességgel seedel. erre írtam, hogy ha sokan seedelnek alacsony sebességgel, akkor még bőven tölthetne le 1000 megabittel a torrent-technológia sajátosságai miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!