Linux Mint hiba? Többi lent
Tegnap feltelepítettem a laptopra a Linux Mint Mate legújabb verzióját, tegnap semmi hiba nélkül működött minden, rendben volt a rendszer, lefrisitettem mindent amit ajánlott, ma mikor bekapcsolom egy fekete képernyő fogad folyamatosan, bongesztem a neten, ctrl alt f2 kombináció se működik ott, kis várás után bejön a rendszer, de akkor a kép összeomlik, lassú a rendszer
Aki tud erre megoldást kérem írja le
Igen, az összeset felraktam
Köszönöm a segítséget
Ha lesz bármi fejlemény jelentkezem, ha nem esik nehezedre, ezt már privatban tenném meg
A frissítések között minél magasabb kategóriába sorolják, annál "veszélyesebb", ergó egyre komolyabb problémákat okozhat. Elképzelhető az is, hogy akkor nálad nem kernel gond volt, hanem valamelyik problémásabb frissítés tett keresztbe. Mindenesetre én előbb csak a biztonságos frissítéseket pakolnám fel, plusz amit kritikusnak jelöl (felkiáltójel), mínusz a kernel. Ha megvan, újraindítás, nézd meg, hogy megy-e. Ha igen, megpróbálhatod feltenni az újabb kernelt, majd restart. Ha megy, akkor nincs gond. Ha nem megy, akkor vissza kell állni az eggyel korábbi kernelre és akkor tuti, hogy azzal van nálad gond.
Nyugodtan írj. Ha azonnal nem válaszolok, akkor türelem.
Az /etc/default/grub fájlban vannak a grub kézzel megadható konfigurációs beállításai. Itt a GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT sorba kell beírni a nomodeset-et az ott lévő paraméterek mögé. Tehát ha most így néz ki:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
akkor átírod így:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash nomodeset"
Természetesen rootként. Utána futtatod az update-grub parancsot, szintén rootként, ami elkészíti a grub konfigurációját.
Ha eléggé otthonosan mozogsz a Mintben, akkor javaslom megfontolásra a Debian Stable-re való átállást. Annyit vesztesz vele, hogy kevésbé lesznek frissek a programjaid, ellenben ilyen hibákkal valószínűleg nem fogsz belefutni. Az ismert Debian származék disztrók (Ubuntu, Mint, stb.) nem annyira stabilak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!