Mi lehet a baj?
Amikor próbálom megnyitni a linux mint szoftverközpontját akkor az eggyentalán nem akart megnyílni, illetve nem is ad ki hibaüzenetet. Amikor meg terminálba próbálok telepíteni valamit akkor mindig ezt dobja be:
E: 1. bejegyzés rosszul formált a(z) list /etc/apt/sources.list.d/additional-repositories.list fájlban (Suite)
E: A források listája olvashatatlan.
E: 1. bejegyzés rosszul formált a(z) list /etc/apt/sources.list.d/additional-repositories.list fájlban (Suite)
E: A források listája olvashatatlan.
Szóval konkrétan ezt a problémát hogyan lehet megoldani?
Linux mint magyar fórumán már 10 napja tettem fel ezt a kérdést és azóta sincs 1 válasz se.
Basszus, ott van előtted a válasz. Magyarul. Minek írják le még egyszer? Ha nagyon kíváncsi vagy rá:
cat /etc/apt/sources.list.d/additional-repositories.list
és nézd át, hol van benne hiba. Vagy másold ide, és esetleg meg tudjuk mondani. Ha nem whitespace typo.
Igen beírtam azt amit írtál. Kiadta ezt:
deb [link]
sylvia partner
A benne lévő linket megnyitottam azt volt benne 3 mappa, de viszont azt se tudom hogy ezekkel most mit kell kezdeni.
Parancssor
cat /etc/apt/sources.list.d/official-package-repositories.list
Ha ebben szerepel a következő:
deb [link] "xy" partner
(Megjegyzés: xy - Linux Mint 18.3 esetén xenial)
akkor töröld az additional-repositories.list fájlt,
sudo rm /etc/apt/sources.list.d/additional-repositories.list
majd
sudo apt-get update
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!