Hogyan tudom telepíteni a Windows-t Linux helyett?
A laptopomon Linux Mint 18.1 van. Nem értek hozzá, hidegen is hagy a programozás, szóval rühellem ezt az operációs rendszert. Megvannak a Win10 ISO-fájljai, de itt elakadtam.
A Google-keresésekben is leginkább arra kaphattam volna választ, hogy hogyan telepítsem a Windows-t a Linux MELLÉ, én pedig HELYETTE szeretném.
Úgyhogy kérem, ha valaki lesz olyan kedves és segít, akkor ne félmondatokkal írja le a Linuxos dolgokat, mert rohadtul nem fogom megérteni. Csak meg akarok már szabadulni ettől a rendszertől.
Utána kiegyensúlyozott, boldog ember lennék.
Felejtsd el a rufust, használd ezt: [link]
Azt írja ugyan, hogy Win7-hez, de ez nem igaz, ugyanolyan jó Win10-hez is.
"Felejtsd el a rufust, használd ezt"
Majd nyilván fog tudni használni egy Windowsos programot Linux alól...
Gratulálok! :D
Ahogy beállsz a garázsba a hippyvannal a Lamborghini helyett.
Legegyszerűbb, ha elmész egy szakértőhöz, és őp megcsinálja neked a mókolást. Igaz, ehhez pénz is kell. Meg jó eséllyel csak origi telepítést lesz hajlandó csinálni. Vagy megtanulod az operációs rendszerek használatát, ami nem utolsó szempont a XXI. században.
„Úgy tűnik, nem tudom levakarni magamról a Linuxot.”
Érdekes, nálam épp fordítva van, úgy tűnik, nem tudom levakarni magamat a Linuxról. Nem azért, mintha a Windows olyan hitvány rendszer volna, csak éppen a Debian kedvemre valóbb.
„hidegen is hagy a programozás, szóval rühellem ezt az operációs rendszert.”
El kell, hogy keserítselek, Windowsban is pont annyira vagy rákényszerítve a programozásra, mint linuxban.
„Utálom, hogy sz. rakodni kell a programok telepítésével”
Nem elég, hogy ki kell választanod egy programot a repóból, de még a Telepítés gombot is meg kell nyomnod. Agyon van bonyolítva.
„unom a terminált”
Mmm, én bezzeg nem tudtam ráunni, amíg Mintet használtam. Ugyanis sohasem volt rá szükségem.
Ma már azt mondom, kényelmesebb lett volna, de ha a rendszer annyira nem szorgalmazta...
„és úgyse fogom sose megjegyezni ezeket a "sudo apt" f. szomságokat se.”
Én se. Amilyen ritkán használom a terminált, egyszerűbb akkor utánanézni, vagy csak bemásolni a valahol javasolt varázsigét.
Voltaképpen az egész problémádat nem tudom értelmezni. Lehet többféle indoka, ha valaki Windowsra vágyik linux helyett, de az említett súlytalan érvek nemigen sorolhatók ezek közé. Ha a rendszert akarod bütykölgetni, az Windowsban sem egyszerűbb, ha meg csak a programokat futtatni, akkor nincs is különbség. Inkább csak úgy döntöttél, hogy a linuxot gyíkemberek készítették ufonauták számára, ezért te képtelen vagy használni, és most ezt az ingatag szellemi gátat építgeted magadban, ahelyett, hogy egy tyúklépéssel áthágnád. Lazíts.
Én viszont azt nem értem, hogy ha segítséget kérek abban, hogy Windowst telepítsek, miért azon kell lovagolni, hogy én Windowst akarok. :D
NEKEM az tetszik jobban. És továbbra is azt mondom, hogy nekem átlag felhasználóként egyáltalán nem kellett ennyit bütykölni a programokkal, mint Linuxon. Ez nekem tök idegen, megtanulni se szeretném, nem tetszik.
Utolsó válaszoló, te nem tudod magad levakarni róla és imádod a terminált. Oké. És? :D Neked tetszik, nekem nem.
Ne arról győzködjetek már, hogy nektek miért vált be a Linux, mert a kérdésnek köze sincs ehhez. Illetve arra sincs szükségem, hogy valaki elmagyarázza nekem, hogy illik tudni bánni az operációs rendszerekkel a XXI. században. Mert szerintem meg nem. Én csak használom a számomra szükséges programokat, hadd ne legyen kötelező, hogy tudjam, hogyan kell operációs rendszert váltani. És ha még illik is, akkor újra elmondom: nem ezt kérdeztem. Telepítéshez kértem segítséget.
Mellesleg a tippeket köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!