Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » DDoS támadásra használták a...

DDoS támadásra használták a gépem vagy mi?

Figyelt kérdés

Böngészés közben eljutottam egy oldalra, azon belül egy aloldalra majd egy másik aloldalra is mentem volna és ekkor átdobott egy twitter bejegyzésre, hogy kb. egy hónapja az oldalt támadás érte, ha az ip címem blokkolva van még, lehet nekik írni.

Később kíváncsiságból visszanéztem és meg tudtam nézni az oldalt, majd megint később ismét ránéztem és már a kezdőoldalnál egy olyan oldal jött be, hogy blokkolva van az ip címem.

Annyira nagyon nem vágom az informatikát.

Most akkor mi van?

Van állandó vírusvédelmem (nem tört) és még két másikkal is néha átnézem a gépet, elvileg tiszta.

Akkor most a gépen lévő dolgokhoz is hozzáférnek?

Router mögül netezek, a másik állandó gép lehet érintett?

Netes lekérdezés mindkét gépnek egy időben ugyan azt az ip-t mutatja.

Azt hiszem dinamikus az ip mert nem mindig ugyan az, de nem gyakran változik.

2018. jún. 2. 10:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezt annyira köntörfalazva írtad le, hogy egyáltalán nem derült ki, hogy csak egy kamu oldalra lettél átirányítva, csak egy reklám volt, vagy valóban van valami a dologban.

A vírusirtó az egy dolog, sokszor az sem ment meg, ha valaki ész nélkül jogokat ad programoknak. Amúgy kétlem, hogy DDos zombigép lett belőled, azt éreznéd elég rendesen.

De egyáltalán nem derült ki, hogy milyen oldal írja ki, hogy tiltva van az IP címed, és mi köze az egésznek ahhoz, hogy hozzáférnek-e a gépen tárolt adataidnak.

2018. jún. 5. 15:35
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem kamu oldalra lettem átirányítva, azt azért felismerném.

Miben nyilvánulna meg, hogy érezném ha zombi lenne a gép?

Azért érdekel, hogy hozzáférnek e a gépen lévő dolgokhoz, mert eleve nem ismerem ennek a zombi gép dolognak a működését, de ha valaki valamire távolról tudja használni a gépet, akkor persze hogy ez is eszembe jut.

Tudatos, alapos és majrés felhasználó vagyok, alig van más program telepítve, azoknak is jól utána néztem, hogy gázosak e, ész nélkül sem szoktam kattintgatni, ezért is zavar hogy belefutottam egy ilyenbe.

Vagy ha a másik gép miatt van akkor azzal mit csináljak?

Annál sanszosabb a dolog, azt akik használják, magát a net működését is alig értik.

2018. jún. 5. 16:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Még mindig nem derült ki, hogy milyen twitter bejegyzésről és oldalról beszélsz.
2018. jún. 5. 17:08
 4/4 A kérdező kommentje:

Egy külföldi cég (vagy bolt, vagy márka, mittudom én pontosan mi) oldala és annak a twitter oldala.

Meg nem mondom melyiké mert napokkal ezelőtt volt és nem emlékszem a nevére, címére és az előzményeket is törölni szoktam nap végén és egy hosszabb keresgélés során jutottam arra az oldalra hogy van e nekik ami nekem kell.

Mint már írtam nem kamu oldalra lettem átirányítva, azt azért felismerném. Attól hogy nem rendelkezem egy IT szakember tudásával, még az agyhalott kategóriába sem tartozom.

2018. jún. 5. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!