Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a probléma a linuxal amit...

Mi a probléma a linuxal amit feltelepítettem?

Figyelt kérdés
Egy régebbi notebookomra feltelepítettem az ubuntut és miután befejeződött a telepítés kéri hogy indítsam újra. Amikor bekapcsolom akkor csak egy fekete képernyő van és villog egy vonal a bal felső sarokban.

2018. máj. 25. 14:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Kínai márka nem tudok róla semmit."

Annyira noname, hogy nincs semmi ráírva latin betűkkel? :)

Próbálj először live módban valami hardver detektálást.

2018. máj. 26. 22:54
 12/16 anonim ***** válasza:

Valami hasonlót nekem is játszik a dög ugyanígy egy régi laptoppal. A grafikus kártyát nem szereti annyira, de az az érdekes, hogyha lehajtom a fedőt, és hagyom hibernálni, és felhajtáskor aktiválom, onnantól kezdve hiba nélkül működik.

Nagy ritkán kiír egy hibaüzenetet, aminél lehetne válogatni néhány megoldás közül, de nem csinál semmit se.

Majd írd meg kérlek, hogy nálad is bevált-e ez a módszer.

2018. máj. 27. 08:41
 13/16 A kérdező kommentje:

A boot menu utan egybol jelentkezik a probléma nincs semmi más csak ez.

A lehajtós módszer sajnos nem működött.

2018. máj. 27. 15:56
 14/16 anonim ***** válasza:

"Nagy ritkán kiír egy hibaüzenetet, aminél lehetne válogatni néhány megoldás közül, de nem csinál semmit se."

Esetleg a "Nouveau" nyílt kódú grafikus meghajtó helyett a zárt kódú választása segíthet, nekem legalábbis segített kisebb problémákban. Ehhez persze először el kellene indulnia a rendszernek.

2018. máj. 27. 17:47
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, átmenetileg próbálj feltenni egy nyers Debian rendszert, ott a boot során legalább látszik (jó esetben), hogy hol akad el.
2018. máj. 27. 17:48
 16/16 anonim ***** válasza:

Privire:

[link]

(Nvidia esetén.)

2018. máj. 28. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!