Mi a probléma a linuxal amit feltelepítettem?
"Egy régebbi notebookomra"
Notebook gyártója, típusa esetleg specifikációi?
"feltelepítettem az ubuntut"
Melyik változatot (verzió? architektúra - i386 vagy amd64?)? Szimpla Ubuntut vagy valamelyik másik ablakkezelővel ellátott változatát (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu,...)? Miről telepítetted? Live módban működik?
"Amikor bekapcsolom akkor csak egy fekete képernyő van és villog egy vonal a bal felső sarokban."
Ilyenkor a háttértár dolgozik?
Kínai márka nem tudok róla semmit.
Eddig az Ubuntu 18.04 LTS, Ubuntu 16.04 és az Ubuntu 14.04.5 próbáltam meg a Lubuntu 18.04 et. Az ubuntu 18.04 a telepítés se működött de a többi háromnál ugyanaz a probléma. Mindegyik i383 os.
Pendriveban próbáltam és liveban működik.
A háttértárról nem tudok nyilatkozni.
"Amikor bekapcsolom akkor csak egy fekete képernyő van és villog egy vonal a bal felső sarokban."
vs
"Igen van boot menü és grub ot is el tudom érni."
Most akkor melyik?
Hol akad el a folyamat? Grub van? Elkezd bootolni? Be is fejezi? Amikor kész, egy ctrl+alt+f1 -re mit mond?
Gondolom a grub menüje után a boot-olás megszakad valahol.
A telepítő live lemezt kellene megint indítani, és ránézni a telepített rendszer valamelyik log-jára.
/var/log/dmesg
/var/log/boot.log
Utána, ok, de mennyivel utána?
Elkezd bootolni? Megszakad a boot vagy befejeződik?
Ne kelljen már harapófogóval kihúzni minden egyes információdarabot, légyszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!