Operációs rendszer?
Figyelt kérdés
Egy DELL laptopot fogok vásárolni és az interneten a laptop adataihoz az van oda írva h “Linux” operációs rendszer van rajta. Ha megvettem a gépet akkor ugye nem kell rá külön telepítenem a windows “xy” verzióját? Vagy vegyek inkább olyan laptopot amin előre telepítve van a windows?2018. márc. 15. 11:37
1/66 anonim 

válasza:

Linux van rajta, ha wint szeretnel, akkor telepiteni kell. Vagy veszel kulon win10-et, vagy ugy ahogy irod olyatnveszel, amihez adnak.
2/66 A kérdező kommentje:
És bocsi ez hülye kérdés lesz az kit tud a linux rendszer? Ugyértem olyan mint a win csak máshogy néz ki? Ugyanazokat a dolgokat tudom majd rajta csinálni mint wgy win op rendszeres gépen?
2018. márc. 15. 11:58
3/66 anonim 

válasza:

Azon a linuxon ami rajta van, nem fogsz eligazodni. Ha linuxot szeretnel, akkor az ubuntu-t ajanlom. Ingyenes, le tudod tolteni, ugy nez ki, mint a windows. Ha viszont nem vagy magadban biztos es jobban eligazodsz a windowson, akkor inkabb vegyel egyet. Azt nem mondom, hogy toltsd le es crackeld, mert azt nem szabad :) Ha veszel egy wint, azt neked kell feltelepiteni, menni fog?
4/66 anonim 

válasza:

Ja es mindenkepp win10 kell a regebbiek nem mennek az uj laptopokon, mert nem adnak ki hozzajuk drivereket.
5/66 A kérdező kommentje:
Tényleg nem linuxot akarok de amit kinéztem laptopot azon linux van és windowos gépet azért nem veszek mert találtam jót ami nekem megfelel. Csak h értsd 150ezer a keret amit laptopra költhetek és egy dell laptopot találtam ami megfelelne nekem de azon ugye linux van. Crackelni nemtudok és nem is merem megkockáztatni mert félek h elrontom :(
2018. márc. 15. 12:19
6/66 A kérdező kommentje:
De akkor lehet letöltöm majd azt amit mondtál és akk nem lesz vele gond
2018. márc. 15. 12:20
7/66 A kérdező kommentje:
Nem találtam jo win gépet****
2018. márc. 15. 12:21
8/66 anonim 

válasza:

Én a helyedben örülnék a Linuxnak. :) (Persze ha egy Ubuntu, vagy Linux Mint van fent.)
Ha nem Hardcore Gamer vagy, tökéletes a Linux. (vannak játékok, amik jobban futnak rajta, mint Windowson. de nem minden játékkal van ez így :D)
9/66 anonim 

válasza:

A Dell Ubuntu Linuxot tesz a gépre. Az pedig teljesen jól használható. Igen, máshogy néz ki, mint a Windows, de ugyanúgy van rajta Chrome, Firefox, irodai alkalmazások, Thunderbird, VLC, stb. Netezéshez, filmnézéshez teljesen jó. Van rá Steam, sok játék van már benne Linuxra is.
Ha hardcore játékos vagy, akkor nem ajánlom, de ha nem, akkor mindenképp jó választás. Vedd meg a gépet, tapasztald ki a Linuxot, max ha végképp nem boldogulsz vele, akkor veszel rá Windowst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!