Mi a Ssd elönye?

erre a gépre menne az ssd
i5 2400
16 gb ram
gtx 1050 ti 4 gb
ja és aszt gondoltam hogy a letöltésem nem változik
ti nem furcsálljátok hogy böngészés közben a win10 2.5 gb ramot eszik nem sok egy kicsit ?

Egy LoL és a Firefox, továbbá egy winamp és egy TS3 társaságában, meg a háttérben futó folyamatokkal (egerem illesztőprogramja, Afterburner, MSI Gaming App, hangillesztőprogram, Defender meg a többi win-folyamat) 49%-os RAM kihasználtságom van (HyperX Fury 8GB 2133MHz Cl14). Ez számértékben 3.9GB-ot jelent. 64bit-es rendszerről van szó, Win10 Pro. Nem, én nem furcsállom ezt. Nem véletlen van 8GB RAM-om :3 A 4GB az az alap, tényleg nagyon alap mennyiség amennyit manapság illendő bele tenni a gépbe, én azért tetem 8-at, hogy ne a minimummal kelljen gazdálkodnom. Én a helyedben 16GB RAM mellett nem aggódnék, az bőven elegendő akár játékra is. Önmagában a rendszernek meg sok is.
Az SSD előnyére rátérve, szerintem nem nehéz kitalálni milyen előnyöket nyújt akár egy belépő szintű SSD is egy HDD-hez képest. Gyorsabban olvas 10x legalább, ami gyorsabb rendszerindulást, hamarabb programbetöltést és gyorsabb játékindulást eredményez. Talán 1-2fps pluszt ad játékokban, de ha ad is ennyit, az elhanyagolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!