Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik előnyösebb? Nagyobb...

Melyik előnyösebb? Nagyobb gigás pendrive, vagy egy 1-2 terrás külső merevlemez? Melyiknek mi az előnye? Árba kb ugyanannyi mindegyik.

Figyelt kérdés
Szeretnék venni vagy pendrive-t vagy külső merevlemezt, ha csak az adattárolást nézem inkább a merevlemez felé húz a szívem, mert sokkal több fér rá. De úgy hallottam hogy az sérülékenyebb vagy ilyesmi, a pedrive-ra meg nem fér annyi minden. Mik a tapasztalatok? Előnyök, hátrányok, egyéb.

2015. júl. 10. 07:24
 1/6 P.O.C. ***** válasza:

Nagyjából meg is válaszoltad a saját kérdésed.

A pen drive kisebb, könnyebben hordozható, zsebben, nyakba akasztva, kulcstartón. De a GB/Ft aránya lényegesen gyengébb.

A külső vinyó nagyobb, de GB/FT aránya jóval kedvezőbb.

Ami a meghibásodást illeti, ha működés közben nem b.@.szod oda valahova, akkor egy külső vinyó sem megy hamarabb tönkre, mint egy pen drive.

2015. júl. 10. 08:41
 2/6 P.O.C. ***** válasza:

Még annyi, hogy az írási sebesség a külső vinyónak a jobb.

Pen drive esetén, csak a prémium kategóriásoknak kielégítő az írási sebessége.

2015. júl. 10. 08:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Pendrive-ból Kingstont:mert a a legtöbb típusában van tűrhető olvasási és írási sebesség.

Külső HDD-vel még nem volt tapasztalatom.De szerintem a pendrive hamarabb tönkremehet.Ez olyan mintha egy középkategóriás Laptopot hasonlítanál össze egy okos telefonnal.

2015. júl. 10. 08:59
 4/6 P.O.C. ***** válasza:

Én ezzel a Kingston dologgal nem értek egyet. Nekem van egy USB 3.0 -ásom belőle. Ha 5000 Kb/s sebességet eléri már tapsikolnom kell.

Ami külső vinyó tartósságát illeti, abba van saját tapasztalatom.

Vagy egy 320 GB os Samsung S2 Portable -em. 4 éve megy non-stop egy okosított routerre kötve. Torrent -ezésre használom, arra tölt és arról seed -el.

Egy pen drive 1 hónapig sem bírta volna a sok i/o művelet miatt.

2015. júl. 10. 09:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Pendrive esetén plussz hátrány, hogy egy idő után random megsérülnek bizonyos cellák rajta (vagy nem tudom pontosan mi történik ekkor), de ha tömörített fájlokat másolsz rá, azokatmajd nem fogod tudni kicsomagolni ilyen sérülés esetén, amit szokott produkálni, rengetegszer találkoztam már ilyen jelenséggel.

Valaki aki azt gondolta hogy "nagy biztonságban van" ha rendszeresen oda menti a szakdolgozatát, csalódnia kellett, amikor a .docx fájlt (ami alapból tömörítve van) nem tudta megnyitni és nem értette mi a probléma és én felvilágosítottam.

2015. júl. 10. 10:20
 6/6 anonim ***** válasza:
A cellákat javítani HDD Regenerator-al meg lehet probálni de nem sok értelme lenne.Nekem van 1 Hama pendrive-om.Régen be lett fogva most meg fél órába telik 200MB másolása.Kingston is be lett akkor fogva most readyboost-al tűrhető sebességgel ír és másol.De ez elmondható mindegyik Kingston-ról(legalábbis a 3 Kingston pendrive-ról).Van egy Kingson DT MiniDuo pendrive-om 8GB és rendszereket szoktam vele telepíteni(Linux Live és Windows).Elég gyors.30 perc alatt rá lehet másolni egy Windows 7 telepítőt.Live mod-ban se lassú.De ez attól is függ hogy milyen programmal van rátéve.A Rufussal a leggyorsabb.A pendrive a CD/DVD helyettesítésére szerintem tökéletes.Komolyabb adatokat nem érdemes rámenteni mert akármikor tönkremehet.Külső HDD már alkalmas arra is.De ha már a sebesség fontos akkor inkább külső SSD.
2015. júl. 10. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!