Melyik előnyösebb? Nagyobb gigás pendrive, vagy egy 1-2 terrás külső merevlemez? Melyiknek mi az előnye? Árba kb ugyanannyi mindegyik.
Nagyjából meg is válaszoltad a saját kérdésed.
A pen drive kisebb, könnyebben hordozható, zsebben, nyakba akasztva, kulcstartón. De a GB/Ft aránya lényegesen gyengébb.
A külső vinyó nagyobb, de GB/FT aránya jóval kedvezőbb.
Ami a meghibásodást illeti, ha működés közben nem b.@.szod oda valahova, akkor egy külső vinyó sem megy hamarabb tönkre, mint egy pen drive.
Még annyi, hogy az írási sebesség a külső vinyónak a jobb.
Pen drive esetén, csak a prémium kategóriásoknak kielégítő az írási sebessége.
Pendrive-ból Kingstont:mert a a legtöbb típusában van tűrhető olvasási és írási sebesség.
Külső HDD-vel még nem volt tapasztalatom.De szerintem a pendrive hamarabb tönkremehet.Ez olyan mintha egy középkategóriás Laptopot hasonlítanál össze egy okos telefonnal.
Én ezzel a Kingston dologgal nem értek egyet. Nekem van egy USB 3.0 -ásom belőle. Ha 5000 Kb/s sebességet eléri már tapsikolnom kell.
Ami külső vinyó tartósságát illeti, abba van saját tapasztalatom.
Vagy egy 320 GB os Samsung S2 Portable -em. 4 éve megy non-stop egy okosított routerre kötve. Torrent -ezésre használom, arra tölt és arról seed -el.
Egy pen drive 1 hónapig sem bírta volna a sok i/o művelet miatt.
Pendrive esetén plussz hátrány, hogy egy idő után random megsérülnek bizonyos cellák rajta (vagy nem tudom pontosan mi történik ekkor), de ha tömörített fájlokat másolsz rá, azokatmajd nem fogod tudni kicsomagolni ilyen sérülés esetén, amit szokott produkálni, rengetegszer találkoztam már ilyen jelenséggel.
Valaki aki azt gondolta hogy "nagy biztonságban van" ha rendszeresen oda menti a szakdolgozatát, csalódnia kellett, amikor a .docx fájlt (ami alapból tömörítve van) nem tudta megnyitni és nem értette mi a probléma és én felvilágosítottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!