Megéri egy átlagos laptoppal bitcoint bányászni? Gyakran előfordul, hogy napokra elmegyek itthonról és itt hagyom a laptopot kikapcsolva. Éjjel is bányászhatna amikor alszom.
Értem, azt nem értem viszont, hogy néha a gépemen a CPU használat maxon van amikor szinte minden ki van kapcsolva a gépemen, annyit látok, hogy hűt a processzor mint az őrült, de a gép még a feladatkezelőben sem mutat látható folyamatot, ami indokolná ezt, de a cpu használatot 99% körülire teszi 90-100% között folyamatosan.
Most egy újraindítást követően a prociteljesitmény átlagos használat (facebook, böngésző) mellett 3-5%
Azt gyanítom, hogy van egy két "informatikus" ismerősöm aki ért ezekhez és bányászgat is saját bányagépen felrakhatott valamit a gépemre amivel kihasználja az erőforrásait, de ha ez tényleg ennyire, de ennyire nem éri meg, ő meg max 10-20 géphez férhet hozzá, akkor értelmetlen az egész, mert amúgy jó barátok vagyunk. Ki szeretném zárni azt, hogy rá kelljen gyanakodni.
"Értem, azt nem értem viszont, hogy néha a gépemen a CPU használat maxon van amikor szinte minden ki van kapcsolva a gépemen, annyit látok, hogy hűt a processzor mint az őrült, de a gép még a feladatkezelőben sem mutat látható folyamatot, ami indokolná ezt, de a cpu használatot 99% körülire teszi 90-100% között folyamatosan.
"
Nézd meg a Process Explorer segítségével, hogy mi az:
Valószínű, hogy a Windows Update csinálja.
"a cpu használatot 99% körülire teszi 90-100% között folyamatosan"
Az nem bányász, hanem a Windows ilyen szuper, amikor nem csinálsz semmit akkor elkezdi futtatni 100%-on a tiworker.exe-t, Google-n keress rá hogy tudod kikapcsolni.
Gamer laptoppal kb. 2000 forint nyereséget (áram levonva) tudsz termelni havonta ha 24 órában az menne. Ez folyamatosan változik pontosan mennyit, kb. 1 hónapja ennyi volt. Szerintem ennyi pénzért nem éri meg laptopon bányászni, asztali gép vagy ASIC miner a nyerő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!