Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » S. O. S. Ki tudná hogy 24számb...

S. O. S. Ki tudná hogy 24számbol 12öt eltalálni hogy lehetséges?!

Figyelt kérdés
Ebben az országban van egy lotto ahol 24szàmbol 12öt kell eltalálni vagy pedig egyet sem tehát a lehetőségek száma igy a felére csokken de hogy tudom ezt kiszámolni?
2018. jan. 18. 05:02
1 2 3 4
 31/34 tabaki ***** válasza:

Kérdező!

Tegyük már helyre a tényeket: Egyáltalán nem az a tét, hogy luxus légierődön vagy biciklin utazhass haza. Nem az, hogy multimilliárdos leszel, vagy mindössze csak megduplázod a keservesen megszerzett kis pénzecskédet... Hanem, hogy a jelek szerint olyan lépésre készülsz, ami megfoszt még attól a kevéstől is, amid van, a mostani nagyon rosszból szinte bizonyosan a teljességgel reménytelen helyzetbe taszít. Akármit agyaltál is ki, az csak a görcsös vágyadból született ábrándkép, a valóságban működésképtelen. Ebből a holdkóros álomból próbált felrázni a kolléga. Ne őt barmozd le a kemény szavak miatt, hanem térj eszméletre, és lépj vissza a háztető széléről.

0-tól 9-ig már tíz számjegyről van szó, ami a kombinációk számát 210-re emeli, emiatt 104-szer nagyobb a vesztés esélye, mint a nyerésé. Ha pedig (a 8138-as példádnak hitelt adva) úgy változnak a szabályok, hogy egy szám többször is szerepelhet a sorozatban, akkor 0000-tól 9999-ig értelemszerűen éppen ezerféle különböző elrendezés adódhat, vagyis a vesztes állások száma már 499-szerese a nyertesekének. Sok szelvény használatával az esélyed persze növelhető, de a játék ára nyilván úgy van kikalkulálva, hogy a reményre egyáltalán alapot szolgáltató lefedettség költsége már nagyobb legyen a várható nyereségnél. Ebből a magad esze alapján nem jöhetsz ki jól, hidd el, csak a véletlen szerencsének köszönhetően. Annak meg mindegy, hogy valami finoman kisakkozott hamis logika, vagy egyszerű hasraütés alapján töltesz ki néhány szelvényt.

Szerintem is inkább zárjuk le a kérdést, egyre keserűbb szájízzel válaszolgatok, és egyre kevesebb az értelme.

2018. jan. 19. 22:48
 32/34 A kérdező kommentje:

Lehet hogy nem kelett volna ijen keménynek lennem bocsánatot kérek csak nagyon ki készültem már idegileg, tudom én hogy logikus hogy nem azért van kitalálva hogy én nyerjek csak reménykedtem nagyon,aki nem érti ezeket a példákat igy első ránézésre igy ahogy ti tudod annak olyan egyszerű nek tűnik :-(

Neharagudjtaok bocsánatot kérek csak már az idegösszeomlás szélén állok annyira hiányzik a családom nem birom nélkülük vagy nagyon nagy szerencsém lesz igy ahogy mondjátok vagy öngyilkos leszek!

A segítséget meg télleg köszönöm akkor is ha nem sikerült!És neharagudjtaok...

2018. jan. 19. 23:03
 33/34 tabaki ***** válasza:
Találj ki valami mást, mert szégyenszemre még hülyeséget is írtam az éjszaka. 0000..9999 persze, hogy tízezer elrendezést és 1:4999 arányt jelent. Önpusztító ostobaságok helyett pedig a családodra gondolj. Ilyen nincs, hogy az életemnél is fontosabbak nekem, tehát a magam részéről pá, velük meg majd csak lesz valami. Abszurd értelmetlenség. Menj a magyar nagykövetségre, hátha tudnak valamit csinálni, talán itt a Gyakorin is találsz olyan oldalt, ahol a tényleges problémádra kérdezhetsz rá. Ezen nem a lottózó, és végképp nem a Számítástechnika rovat fog segíteni.
2018. jan. 20. 08:15
 34/34 A kérdező kommentje:

Nem tudom van e gyereked de gondolom nincs hiszen akinek van hidd el így vélekedik, hogy az életemnél is fontosabbak!

Megprobálom amit csak lehet... Még 1x köszönöm

2018. jan. 21. 01:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!