Linux vs. Windows?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretném kérni pár illetékes véleményét. Notebook vásárlás előtt állok, a kinézett géphez telepített Linux van. Eddig kizárólag Windows OP-t használtam. Felhasználói szinten használnám a gépet (táblázatkezelés, adatbázis, szövegszerkesztés, videózás, filmezés, közösségi oldalak). Pl. Videókat nem vágok vagy játékokkal sem játszom. Véleményetek szerint nem lenne gond az átállással?

2018. jan. 15. 17:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha maradsz a linuxnál (vagy ha nem, de nem akarsz külön pénzt áldozni a jogtiszta office csomagra), akkor a libre office-t használd ( [link] és ne az open office-t, mert ez utóbbit már nem fejlesztik (adnak ki frissítéseket, de aktív fejlesztés már nincs).
2018. jan. 16. 11:17
 12/13 Tom Benko ***** válasza:

Próbáld ki nyugodtan. Az Office-kompatibilitás lehet esetleg probléma, de ha nem készítesz/kapsz megvadult doksikat, nem lesz gond. Én szívem szerint az Archot ajánlanám, de akkor megharapnak itt egyesek, ezért inkább a Debiant mondom.

A legfurábbak, amikkel találkozhatsz, hogy az általános konfigurációs program a vim/emacs/gedit/kate valamelyike lesz, illetve hogy nem kell vadásznod a cuccokra, alig van egy-két vad szoftver a git-dzsungelben, aminek nincs csomagolt verziója - legalábbis Debian esetén.

Ja, meg ha nem megy egy program, akkor azon nem az uninstall-install segít, hanem a konfig törlése. Ez nekem annak idején nagy szopás volt, amíg rá nem éreztem.

Amúgy a videóvágás sem valami rettentő feladat már, a játékok egy jelentős hányada is egész szépen muzsikál, szóval még ezt sem rónám fel hátrányul.

2018. jan. 16. 19:44
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos hozzászólást, a munkám miatt is szükséges lesz a Linux használatára, támogatom az innovatív közösségi kezdeményezéseket, így biztos, hogy használni fogam ezt a fajta OP rendszert.
2018. jan. 19. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!