Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Kinézet állítás Windows 10-nél?

Kinézet állítás Windows 10-nél?

Figyelt kérdés
A régebbi Windowsoknál lehetőség volt a teljes felület személyre szabásához. Be lehetett állítani a menük betűnagyságát, színét típusát. Az ablak és alkalmazások színét. A parancsikon méretét, a szövegének a betűnagyságát, típusát, színét. Az alkalmazások hátterének színét. Az üzenetpanel betűméretét, típusát. Be lehet ezt állítani Windows 10 -nél is? Én hiába keresem, nem találom ezt a lehetőséget. Lehet, hogy csak én vagyok hatökör ehhez az operációs rendszerhez. Az a problémám, hogy mindent beállítottam kedvem szerint még a Windows 7-ben. Amikor átálltam Windows 10-re, megmaradtak a beállítások. De a frissítések után mindig vékonyabbak és kisebbek lesznek a szövegek a parancsikonoknál és a főmenükben is. Tudna valaki segíteni?

2018. jan. 5. 16:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Én csak egy lehetőséget ismerek: gépház > rendszer > kijelző > méretezés és elrendezés. Régi szép idők, amikor még lehetett témázgatni...
2018. jan. 5. 23:54
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ezen már túl vagyok.
2018. jan. 6. 07:18
 3/6 AntZ ***** válasza:
Gépház → rendszer → kijelző → méretezés és elrendezés → addig állítsd százalékban a szöveg méretezést, amig jónak nem találod. A rendszerem szerint 125%-ra ajánlott állítani, de nekem 150% jön be.
2018. jan. 6. 16:23
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Sajnos ez a módszer az összes elem méretét egyszerre növeli és nem csak a szöveget, hanem pl. a parancsikonok méretét is. A korábbi Windows 10 verziókban volt egy remek lehetőség kizárólag a szövegméretek beállítására. Gépház>Rendszer>Speciális megjelenítési beállítások>Szöveg és más elemek fejlett méretezése>Csak a szövegméret módosítása(Alatta:Az összes asztali elem mérete helyett módosítsa csak egy adott elem szövegméretét) > Egy ablakban: Címsor, többi elem választása, mellette lévő ablakban a méret.

(A régebbi Windowsokban itt még a betű típusát és színét valamint az ablak és az alkalmazások hátterét is be lehetett állítani.) Nos, ha frissítünk a legújabb Windows 10-re, akkor ez a lehetőség eltűnik. Marad az, amit írtál. Szerencsére megtaláltam a módját, hogy csak akkor települjön a frissítés, ha én engedélyezem. Így aztán ha valami nem teszik, visszaállok a régi rendszerre. De kiváncsi lettem volna, van - e valami más lehetőség a beállítások megtartására vagy újbóli beállítására. Ja igen, én még a hagyományos módon dolgozom asztali gépen. Semmi csempe, felhő, érintőképernyő.

2018. jan. 7. 16:43
 5/6 AntZ ***** válasza:
Szívesen! Sajnos mindig akadnak olyan fejlesztések, amik nem tetszenek mindenkinek. Engem nem izgat ez a kinézet mizéria a w10 körül, bár ezek a keret nélküli ablakok tetszenek. A w8-nál megtanultam sok hasznos billentyűkombinációt, így a startmenüt se használom. Áruházam sincs. :)
2018. jan. 8. 09:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Antz, nekem 100-on van ez az ajánlott és még 125-re lehet állítani de manuálisan is lehet, csak írja, hogy ha elállítom akkor nehézkes lehet visszacsinálni ha 105-110-et adok meg manuálisan attól elállítódhat ennyire?
2018. jan. 8. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!